Proračun Grada Zadra: Je li na pomolu dogovor ili nastavak blokade?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Proračun Grada Zadra za 2024. godinu još uvijek nije usvojen, a situacija se čini napetom i neizvjesnom. Na inicijativu Kluba vijećnika Akcije mladih, sutra, 11. lipnja, s početkom u 12 sati, u Maloj vijećnici Gradske uprave održat će se radni sastanak s gradonačelnikom Brankom Dukićem. Tema sastanka bit će upravo Proračun za iduću godinu, a sastanak je otvoren i za predstavnike medija.

Vijećnici Akcije mladih suočeni su s teškom odlukom. S jedne strane, pridruživanje naporima za usvajanje proračuna moglo bi se smatrati političkim podilaženjem HDZ-u, no s druge strane, to bi mogao biti glas razuma koji bi osigurao stabilnost i napredak grada. Ukoliko Akcija mladih podrži proračun, to bi moglo poboljšati percepciju građana o njihovoj odgovornosti i brizi za dobrobit zajednice, posebno u vremenu kada je političko prepucavanje na dnevnom redu.

Neusvajanje proračuna imalo bi ozbiljne posljedice za Grad Zadar i njegove građane. Blokada proračuna znači zastoj u financiranju ključnih gradskih projekata i usluga, što bi moglo dovesti do nezamislivih problema za sve građane. Političko prepucavanje unutar gradskog vijeća na štetu građana nije opcija koju bilo tko priželjkuje. Lokalni izbori su ionako za manje od godinu dana, pa bi se stranke mogle fokusirati na taj “Festival demokracije” kako bi vidjele što građani zaista žele – stabilnu vlast i glas razuma ili nastavak blokade.

Radni sastanak između Akcije mladih i gradonačelnika Dukića mogao bi donijeti prijeko potrebni kompromis. Akcija mladih ima priliku pokazati zrelost i odgovornost, ne samo prema svojim biračima, već i prema svim građanima Zadra. Ova stranka bi mogla profitirati podržavanjem proračuna, jer bi se time distancirala od percepcije destruktivnog političkog djelovanja i pokazala sposobnost za konstruktivno rješavanje problema.

Svi pokazatelji upućuju na to da će sutrašnji sastanak biti ključan za budućnost Grada Zadra. Birači će pomno pratiti hoće li se Akcija mladih odlučiti za pragmatični pristup i podržati proračun ili će ostati u opoziciji, riskirajući daljnje blokade i nezadovoljstvo građana. Kakav god ishod bio, jasno je da je pred Zadrom izazovno razdoblje koje će definirati ne samo političku, već i gospodarsku budućnost grada.

Predstavnici medija su pozvani na sastanak, te će javnost biti pravovremeno obaviještena o rezultatima i zaključcima ovog važnog susreta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!