Plenković se sinoć u Providurovoj palači susreo s vodstvom HDZ-a Zadra i Zadarske županije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković, zajedno s potpredsjednicima stranke, sinoć je održao unutarstranački skup u Providurovoj palači u Zadru. Sastanak je održan uoči predstojećih unutarstranačkih izbora za predsjednika, zamjenika predsjednika i potpredsjednike HDZ-a.

Plenković se susreo s vodstvom HDZ-a Zadra i Zadarske županije, kako bi razgovarali o planovima i programima stranke te se pripremili za nadolazeće izbore.

Redovni neposredni izbori za čelne pozicije HDZ-a održat će se u subotu, 13. srpnja 2024. godine, od 8 do 19 sati. Članice i članovi HDZ-a moći će glasati na 569 biračkih mjesta diljem Hrvatske, uključujući općinske i gradske organizacije HDZ-a te organizacije HDZ-a gradskih četvrti Grada Zagreba. Članstvo HDZ-a izvan Hrvatske moći će ostvariti svoje biračko pravo na 12 biračkih mjesta.

Na sjednici održanoj 10. lipnja 2024., Nacionalni odbor HDZ-a donio je Odluku o održavanju redovnih neposrednih izbora, što će biti drugi put u povijesti stranke da članice i članovi izravno biraju najuže vodstvo. Birališta će se zatvoriti u subotu u 19 sati, kada će birački odbori početi brojati glasove. Središnje izborno povjerenstvo HDZ-a tada kreće s obradom svih glasova.

Istu večer bit će poznati prvi neslužbeni rezultati, a službeni rezultati će biti objavljeni u roku od 48 sati od zatvaranja biračkih mjesta.

Na već spomenutoj sjednici Nacionalnog odbora HDZ-a donesena je i Odluka o održavanju XXI. Općeg sabora HDZ-a – izbornog. Na tom saboru bit će izabrano 10 članova Predsjedništva i 40 članova Nacionalnog odbora. Prema odluci Predsjedništva, najviše tijelo stranke održat će svoju sjednicu tijekom listopada ove godine.

A kako je bilo sinoć u Providurovoj palači, pogledajte u fotogaleriji.

FOTO: HDZ Zadar


PODIJELI S PRIJATELJIMA!