Obilježena 33. godišnjica pogibije hrvatskog redarstvenika Ivice Jurice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dana 10. srpnja, prije 33 godinu svoj mladi život na oltar Domovine položio je hrvatski redarstvenik Ivica Jurica. U spomen na njegovu hrabru žrtvu, policijski službenici PU zadarske su svečanim postrojem ispred spomen obilježja Jedinice specijalne policije – Poskoci odali počast poginulom kolegi.

Potom je u večernjim satima, u rodnim mu Suhovarama položeno cvijeće i zapaljene svijeće na grobu poginulog hrvatskog redarstvenika te je služena misa zadušnica.

Cvijeće su uz članove obitelji položili izaslanstvo Policijske uprave zadarske, izaslanstva udruga proizišlih iz Domovinskog rata kao i mnogobrojni kolege i suborci.

Hrvatski redarstvenik Ivica Jurica (1968.)  bio je policijski službenik u Postaji prometne policije Policijske uprave zadarske od 10.prosinca 1990.godine. Obavljao je redovne policijske zadaće te od početka aktivno sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske, a dana 10. srpnja 1991.godine smrtno je stradao prilikom oružanog napada na policijsku patrolu kod Zelenog hrasta, koja je bila u ophodnji na dionici ceste Posedarje – Poličnik.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!