OPORBA PROZIVA BAJSA ‘Župan treba odgovoriti je li upleten u malverzacije na Bjelovarskom sajmu!’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Zbog navodnih malverzacija na Bjelovarskom sajmu, župana Damira Bajsa je s konferencije za novinare na odgovornost pozvala županijska oporba – HDZ, HSLS i HSS. Propusti u radu i izgubljeni sudski sporovi su, od kada je na čelu tvrtke Davorin Posavac, Bjelovarskom sajmu nanijeli gotovo milijunsku štetu, upozorio je HDZ-ov Silvestar Štefović.

-Možda najveći od toga je presuda u korist Alena Kiđemeta koji je dobio nezakonit otkaz i morao je biti vraćen na posao, ali mu moraju biti isplaćene sve plaće u vremenu dok je trajao sud – rekao je Štefović.

Istovremeno se iz samog Bjelovarskog sajma ne mogu dobiti gotovo nikakve informacije, rekao je šef županijskog HSLS-a Igor Brajdić.

-Grad Bjelovar kao suvlasnik 40 posto ne može dobiti nikakve odgovore na pitanja, a to je problem – naglasio je Brajdić.

Problem rada Bjelovarskog sajma je završio i na RTL-u u čijem je prilogu navedeno da su u sve upućeni i župan Damir Bajs i dožupan Neven Alić koje je s konferencije za medije prozvao i predsjednik HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije Miro Totgergeli.

-Mi i župana i dožupana pozivamo na političku odgovornost! Moramo dobiti odgovor. To su radnje koje, ako su se dogodile, su nespojive s tim funkcijama – jasan je bio Totgergeli.

Odgovor na pitanje je li župan uključen u malverzacije u Bjelovarskom sajmu su, poručili su HDZ, HSS i HSLS,  bezuspješno su od župana pokušali dobiti i na Županijskoj skupštini. Župan je tada, podsjetimo, rekao da, ako imaju dokumente o navodnom gospodarskom kriminalu na Bjelovarskom sajmu, iste trebaju i dostaviti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!