NAKON OPTUŽBI ZA POKUŠAJ FALSIFICIRANJA Hrebak se odlučio na drastičan potez

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak reagirao je na optužbe direktora Bjelovarskog sajma Davorina Posavca o navodnom pokušaju falsificiranja zapisnika za Skupštine Društva iz lipnja ove godine. Odlučno ih odbija te prebacuje lopticu upravo na Posavca.

-Ako je netko nešto falsificirao, onda je to direktor Sajma, samo ne znam da li namjerno ili nenamjerno. U svakom slučaju, potpisao sam zapisnik iako je naknadno utvrđeno da nomotehhnički točka 8 zapisnika nije sadržajno jasna, što je i direktoru i meni očito promaknulo, ali ne i stručnim službama Grada Bjelovara. Zatražili smo da se to ispravi, ali dobili smo suludu optužbu direktora za falsificiranje zapisnika – kazao je Klikni.hr Hrebak koji tvrdi kako je izmjenu zapisnika od srpnja do prosinca u nekoliko navrata tražio od Bjelovarsko-bilogorske županije, kao većinskog vlasnika Sajma. Ondje su ga 18. prosinca, kaže, uputili na samog Posavca, što je i učinio, tvrdi, ustupajući nam na uvid dopis koji je istog dana poslan na Sajam. No, umjesto ispravljenog zapisnika, čiji original nam je također na traženje dostavio, danas su stigle optužbe za pokušaj falsificiranja.

-Da direktor govori neistine i da nešto u cijeloj priči ne štima, vidi se i iz njegove izjave da sam ‘amenovao’ sve odluke na Skupštini, što se jasno vidi da nije točno ako se dobro pročita sporni zapisnik. Nisam odobrio uvjete vezane za korištenje službenog automobila  koje su mi izuzetno čudne jer par dana nakon tih odluka koje su izglasane od strane suvlasnika Županije, službeni automobili sa sajma su nestali. Zašto suvlasnici sajma ne znaju što se dogodilo sa službenim vozilima, jesu li ona prodana vraćena. Gdje su nestala? – pita se Hrebak.

Posavčeve optužbe na svoj račun, kaže, ne drži nimalo ozbiljnima.

-To je totalna glupost kojom se direktor pokušava hvatati za slamke i zamagliti činjenicu da se protiv njega vodi kazneni postupak za navodne financijske malverzacije, što i on i župan uporno ignoriraju. U svakom slučaju, zbog ozbiljnosti situacije, Grad Bjelovar će prepustiti upravljačka prava preko punomoći odvjetničkom društvu jer direktoru više ne vjerujem ni u ono što mu u ruci stoji, a službeno ćemo od župana zatražiti njegovu smjenu i službenim putem, zbog svih afera koje se gomilaju iza njega. Županu i direktoru sajma šaljem jasnu poruku da i oni otvore svoje financije i račune građanima, kao što smo to mi učinili u Gradu Bjelovaru te da uvedu aplikaciju transparentnosti. Mi u Bjelovaru nemamo što skrivati, nadam se da nemaju niti oni. Dok se to ne napravi, nemamo više što diskutirati o transparentnom upravljanju javnim resursima – zaključuje Hrebak. (stm)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!