NAJLUĐA NOĆ Protekla mirno, iznimka ‘biser’ sa 4,9 promila!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Posljednja noć 2019. godine na području čitave Bjelovarsko-bilogorske županije protekla je mirno i bez već incidenata. Potvrdili su to predstavnici hitnih i dežurnih službe koje su na novogodišnje jutro obišle zamjenica župana Bojana Hribljan i zamjenica gradonačelnik Valna Bastijančić Erjavec. Policija je intervenirala zbog jedne prometne nesreće i tri kaznena djela, dok su vatrogasci imali jednu intervenciju – ugasili su požar na obiteljskoj kući u Grubišnom Polju. Ono što posebno veseli predstavnike policije i vatrogasaca, istaknuli su, što nije bilo potrebe intervenirati zbog bacanja petardi i korištenja druge pirotehnike.

U bjelovarskom rodilištu prva beba u 2019. očekuje se tijekom dana, a malo življe bilo je na Objedinjenom hitnom bolničkom prijamu Opće bolnice Bjelovar. Ondje su noćas zabilježili desetak intervencija, uglavnom zbog alkoholiziranih pojedinaca. Pritom je oboren i jedan rekord.

-Noćas smo zaprimili 21-godišnjeg mladića kojem je izmjerena koncentracija alkohola u krvi od 4,9 promila, što je najviše ove godine. Pružili smo mu odgovarajuću pomoć i on je sada stabilno – otkrila je voditeljica bjelovarskog OHBP-a dr. Karmela Caparin. No, riječ je tek o rekordu za ovu godinu jer je ranije bilo i alkoholiziranijih pacijenata, otkrili su liječnici. Dosadašnju ukupni rekorder od prije nekoliko godina u krvi je imao nevjerojatnih 8,6 promila alkohola. I on je tada, upravo zahvaljujući liječnicima i drugom osoblju u bjelovarskoj bolnici, preživio rijetko viđeno pijanstvo. (S. Trgovac Martan)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!