AMBICIOZNO Županijski SDP u novoj kampanji, tko će iz BBŽ na listu za Sabor?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorski SDP-a u Prespi je jučer okupio članove stranke te partnere i simpatizere iz cijele Hrvatske, kako bi zajednički proslavili pobjedu svoga kandidata Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima. Predsjednik SDP-a BBŽ Tihomir Jaić zahvalio je svim biračima koji su pridonijeli Milanovićevoj pobjedi u BBŽ.

-Ova pobjeda dokaz je da Bjelovarsko-bilogorska županija, kao i većina Hrvatske, ide prema jednoj normalnoj i uljudnoj Hrvatskoj, odnosno putem prosperiteta – kazao je Jaić, dodajući kako županijsko članstvo SDP-a polaže velike nade u novoizabranog predsjednika te kako vjeruju da će uspjeti preokrenuti trendove te vratiti Hrvatskoj optimizam. S njim su se složili i njegovi brojni gosti, među kojima su bili bjelovarsko-bilogorski župan i predsjednik stranke DB Nezavisna lista Damir Bajs, SDP-ovi gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, krapinsko zagorski župan Željko Kolar i drugi. Među okupljenima je bio i saborski zastupnik i član Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk.

-Predsjednički izbori su pokazali kako u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u utakmici jedan na jedan imamo potencijala. Nadam se da je to dobar pokazatelj da imao potencijala i na sljedećim parlamentarnim izborima, na kojima nam je prošloga puta za svega nekoliko stotina glasova izmaknuo još jedan mandat – kazao je Bauk, koji je optimističan i kad je riječ o sljedećim lokalnim izborima. Kad je pak riječ o parlamentarnima, koji se trebaju održati ove jeseni, SDP već, kaže, radi punom parom. Prije dva dana na sjednici Predsjedništva imenovani su koordinatori za deset izbornih jedinica. Za drugu, u kojoj je Bjelovarsko-bilogorska županija, imenovan je Rajko Ostojić. Iako lokalne organizacije još uvijek nisu dobile konkretne zadatke vezane uz kampanju, Tihomir Jaić kaže kako su bjelovarsko-bilogorski SDP-ovci svejedno već krenuli u akciju.

-Idući tjedan ćemo oformiti izborni stožer za BBŽ i na nivou naših gradova. a sastat ću se i s Rajkom Ostojićem zbog dogovora oko formiranja stožera za II. izbornu jedinicu – kaže Jaić, dodajući kako će se na izbornoj listi za II. izbornu jedinicu sigurno naći i jedno ime iz Bjelovarsko-bilogorske županije, no nije želio otkriti radi li se upravo o njegovom imenu. (Slavica Trgovac Martan)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!