JAVIO SE BAJS Evo što kaže o prodaji gradskih udjela Sajma

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon reakcije predsjednika bjelovarskog Gradskog vijeća Ante Topalovića i SDP-ovca Nenada Nekvapila koji su jasno izrekli svoj stav o prodaji gradskog udjela u Bjelovarskom sajmu, o čemu bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak navodno razmišlja, za mišljenje o toj temi, upitali smo župana Damira Bajsa.

Naime, župan se prvenstveno osvrnuo na razlog koji gradonačelnik Dario Hrebak navodi prilikom razmišljanja o prodaji gradskog udjela u Bjelovarskom sajmu. Konkretno, Bajs ne razumije zašto Hrebak tvrdi u medijima da nema ništa sa sajmom, te da je zakinut za osnovne informacije, a istovremeno potpisuje svu moguću dokumentaciju sa Skupštine Bjelovarskog sajma.

– Bjelovarski sajam je projekt koji postoji između Županije i Grada već desetljećima i dosad, neovisno o političkim opcijama, uvijek se na njega gledalo kao tvrtku od posebne važnosti za naš kraj. U duhu takvog razmišljanja, ja kao župan, ispred institucije koja jest većinski vlasnik Bjelovarskog sajma, uvijek sam smatrao da se svaki prilog Grada, i za vrijeme prijašnjih gradonačelnika, pa tako i sada za vrijeme gradonačelnika Hrebaka, mora uvažiti, jer mi moramo biti partneri – kazao je župan prebacivši se na konkretan slučaj koji navodi Hrebak kod svojeg promišljanja o prodaji.

– Ja kao župan i gradonačelnik Hrebak uvijek smo dosad zajedno vodili Skupštine Bjelovarskog sajma. Naznačio bi i da sam uvijek prihvatio svaki njegov prijedlog poput redovnih, ali i niz izvanrednih revizija koje su zatražene, odrađene i dostavljene. Isto tako ću reći kako je gradonačelnik Hrebak iskoristio svoje pravo da odvjetnici Grada pregledaju sva izvješća prije nego što je on potpisao najvažniji dokument sa Skupštine – tzv. razrješnicu direktora i to iz godine u godinu.  Da pojasnim,  riječ je o dokumentu kojim on potvrđuje kako je zadovoljan radom Skupštine društva Bjelovarski sajam i radom direktora sajma, a uskratom iste, odnosno ne davanje razrješnice bio bi razlog za razrješenje direktora – jasan je Bajs koji dodaje kako je pravo Grada i gradonačelnika da razmotre hoće li prodati udjele Grada u Sajmu, no tu odluku u konačnici donosi Gradsko vijeće. Bajs se prisjetio kako su gradonačelnik Hrebak i direktor Posavac bili glavni rivali na posljednjim lokalnim izborima za bjelovarskog gradonačelnika, te ne bi volio vjerovati da još iz te predizborne kampanje potječe ova netrpeljivost. Budući da su sve informacije jasno zabilježene u zapisniku sa Skupštine, bilo bi zgodno saznati, napominje nam Bajs, čime konkretno Hrebak nije zadovoljan i za koje informacije je uskraćen.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!