IZBORI U HDZ-u Za koga „drukaju“ Podravci?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Članovi HDZ-a diljem Hrvatske u posljednjih nekoliko dana javno daju podršku aktualnom šefu stranke Andreju Plenkoviću za kandidaturu na unutarstranačkim izborima koji će biti održani u ožujku. Podsjetimo, mogućnost kandidature ranije su najavljivali i drugi HDZ-ovci, među kojima su najzapaženije prošle najave Mire Kovača, Davora Ive Stiera, Milijana Brkića i Ivana Penave. Nakon što su u javnosti objavljeni rezultati anketa prema kojima potencijalni Plenkovićevi oponenti doista uživaju određenu potporu javnosti, Plenkoviću je, iako je prema spomenutim ispitivanjima još uvijek daleko ispred konkurencije, počela stizati podrška kolega iz cijele zemlje. Među njima su se našli i vodeći HDZ-ovci iz Bjelovarsko-bilogorske županije, prevođeni šefom županijske organizacije stranke Mirom Totgergelijem te predsjednikom bjelovarskog HDZ-a Antom Topalovićem. Čini se kako slična atmosfera vlada i u susjednoj Koprivničko-križevačkoj županiji. Predsjednik tamošnjeg županijskog odbora Darko Sobota na mjestu predsjednika HDZ-a, kaže, ne vidi nikoga drugoga osim Plenkovića.

-Osobno smatram kako je on najbolji kandidat za to mjesto. Na temelju razgovora sa svojim suradnicima i drugim članovima stanke u Koprivničko-križevačkoj županiji, mogu zaključiti da razmišljaju jednako – otkriva Sobota. Dodaje kako smatra da se Plenković do sada pokazao kao dobar vođa stranke, ali i države, što se, kaže Sobota, dobro očituje upravo na primjeru Koprivničko-križevačke županije.

-Odnos Vlade prema našoj Županiji je odličan, u posljednjih nekoliko godina realizirano je jako puno projekata, neki su još u tijeku, dok neki tek trebaju biti realizirani. Spomenimo samo rekonstrukciju pruge od Dugog Sela do Križevaca pa dalje prema Koprivnici mađarskoj granici. Tu je i nastavak izgradnje brze ceste od Križevaca do Koprivnice koji je najavljen za ovu godinu, ulaganja u zdravstvo i brojna druga – nabraja Sobota.

Bez obzira na trenutne trzavice u stranci, Sobota vjeruje kako će HDZ iz unutarstranačkih izbora izaći još snažniji, spreman za pobjedu na parlamentarnima.

Plenković može računati i na podršku u glavnom gradu Sobotine županije, Koprivnici, barem ako je suditi prema riječima predsjednika tamošnjeg HDZ-ova odbora, Gorana Kovačića.

-Kao aktualni predsjednik, Andrej Plenković uživa bezuvjetnu podršku koprivničkog HDZ-a. S obzirom na novi model provedbe izbora, „jedan član-jedan glas“, smatram da bi bilo neozbiljno da o podršci na izborima govorim u ime svih članova. No, osobno vjerujem kako će Andrej Plenković ostati na čelu stranke – zaključuje Kovačić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!