NOĆ MUZEJA Bogata ponuda diljem središnje Hrvatske

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Večeras se diljem Hrvatske održava 15. Noć muzeja. Ovo je postala nezaobilazna tradicija pa se svaki od muzeja trudi ponuditi nešto novo, a iznimka nisu niti muzeju središnje Hrvatske.

Zagreb ima mnoštvo muzeja koje bi trebalo posjetiti, točnije, u pitanju su 43 lokacije. Definitivna je  atrakcija novootvoreni Muzej čokolade u Klovićevim Dvorima, a zanimljiv program nosi i MSU. Prikazat će multimedijalnu izložbu “Od imaginacije do animacije”, povodom 60. rođendana Zagrebačke škole crtanog filma. Tamo ćemo moći ponovno proživjeti kadrove iz “Profesora Baltazara” ili “Malih letećih medvjedića”.  No, to sigurno nije biti jedina lokacija koju valja posjetiti. Izbor je tako velik da se posjetima može ispuniti cijela noć.

U Varaždinu za Noć muzeja uvijek iznova oduševljava činjenica je da je njihov stalni muzejski postav od 1925. godine smješten u Starome gradu. Okružen je fortifikacijskim elementima utvrde na vodi, a  krasi ga gotičko-renesansno zdanje. Danas od 18 sati ondje se može vidjeti i stalni postav ‘Svijet kukaca’, retrospektiva Radoslava Putara i Miljenka Horvata, a u 20 sati večer šansone otvoriti će Srđan Depolo.

U nacionalnu manifestaciju Noć muzeja ove se godine uključila i Općina Rovišće. Budući da nemaju muzej, od 19 do 22 sata pripremili su virtualne izložbe u Dvorani za udruge Općine Rovišće. Prikazat će povijest različitih kultura i naroda koji su naselili Rovišće.

Bjelovar se isto tako ove godine potrudio uveličati Noć muzeja, a ravnatelj Milan Pavlović rekao nam je kako ove godine imaju bogat program.

-Otvaramo izložbom grafika Arthura Kullyja, radi se o 35 grafika.  Osim toga, druga izložba je izložba tekstilno-tehnološkog fakulteta iz Zagreba, a moći ćemo vidjeti i izvedbeni dio komorne opere – kaže Pavlović.

Sve ovo bit će uljepšano koncertom u 21 sat kada će nastupiti Vedran Milić i Julija Škreblin Milić, s velikim izvedbama, poput onih Beethovenovih. Otvorenje je u 19 sati.

Ulaz na sva događanja ove manifestacije je besplatan.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!