OBNOVA U IVANSKOJ Zahvaljujući novima ulaganjima, škola će imati nastavu u jednoj smjeni

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

IVANSKA – Nakon godina čekanja, obnovu osnovne škole i pripadajuće školsko-sportske dvorane trebali bi dočekati i stanovnici općine Ivanske. Potvrdio im je to za ovotjednog službenog posjeta bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, koji je najavio skori početak radova.

Riječ je o projektima koji su u fazi javne nabave za izvođača radova, ukupne vrijednosti 8,2 milijuna kuna. Od toga  5,4 milijuna osigurava Fond za zaštitu okoliša i Fond za sufinanciranje europskih projekata, dok će 2,8 milijuna kuna sufinancirati  Bjelovarsko-bilogorska županija. Potrebu za ovim projektom, istaknula je ravnateljica Osnovne škole Ivanska Sunčica Đuričić Kocijan.

-Fasada i krovište školske zgrade su u dosta lošem stanju. Posebno krovište koje, i na školi i na dvorani, prokišnjava. Osim toga, zamjetna su i sve već oštećenja na unutarnjoj stolariji, namještaju i podovima – nabraja Đuričić Kocijan.

Ravnateljica je uvjerena da će energetskim projektom riješiti većinu problema kojih trenutno imaju u školi.

-Obnovom i prenamjenom starog dijela dobit ćemo novi prostor koji će omogućiti rad škole u jednoj smjeni. Osim toga, smanjit će se potrošnja energenata, obnovit ćemo dotrajale instalacije te osuvremeniti učionice i kabinete – kaže ravnateljica.

Župan Bajs podsjetio je kako je Bjelovarsko – bilogorska županija druga u Hrvatskoj po ulaganju u školstvo te dodao i što će još Županija financirati uz projekt energetske obnove.

-Financiramo unutarnju stolariju, bojenje, zamjenu namještaja za škole i niz drugih stvari – istaknuo je Bajs.

Osnovna škola Ivanska jedan je od 44 objekata na području Bjelovarsko-bilogorske županije obuhvaćene europskim projektom energetske obnove u koje će ukupno biti uloženo 160 milijuna kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!