DOBRE VIJESTI Uskoro odabir izvođača i novi natječaji za brzu cestu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VIROVITICA/BJELOVAR – U idućih mjesec dana trebao bi biti odabran izvođač radova za izgradnju nove dionice brze ceste prema Bjelovaru, one od Farkaševca do Breze.  Moglo se to čuti na današnjem koordinacijom sastanku za brzu cestu koji je održan u Virovitici, kojemu su nazočili predstavnici regionalne i lokalne vlasti iz Virovitičko-podravske županije, Hrvatskih cesta, projektanti, predstavnici iz Bjelovara, među kojima i bjelovarski gradonačelnik D. Hrebak, ali i sam ministar prometa Oleg Butković. Odluka o skorom odabiru izvođača radova nije jedina dobra vijest koja Bjelovarčanima danas stiže iz Virovitice, otkriva bjelovarski gradonačelnik Hrebak.

-Na današnjem sastanku je potvrđeno i kako bi tijekom ove godine trebao biti raspisan natječaj za izgradnju sljedeće dionice brze ceste, od Breze do Bjelovara. Ovo je već treći koordinacijski sastanak, zadnji je bio u Bjelovaru, nalazimo se svakih par mjeseci što je pohvalno za Hrvatske ceste i Ministarstvo kojem je ova cesta jedan od prioriteta – kaže Hrebak.

Iako spomenuta dionica između Breze i Bjelovara još uvijek nema riješenu svu potrebnu papirologiju, na razini Hrvatskih cesta je donesena odluka da se natječaj svejedno može raspisati, dok bi potrebna administracija trebala biti riješena u međuvremenu.

Podsjetimo, prošle godine u promet je puštena prva dovršena dionica brze ceste koja bi trebala značajno skratiti putovanje između Bjelovara i Zagreba. Riječ je o dionici od Vrbovca do Farkaševca, dugoj 10,6 kilometara, u čiju izgradnju je uloženo  349 Milijuna kuna. U novih pet kilometara od Farkaševca do Breze trebalo bi biti uloženo dodatnih 129 milijuna kuna.

Osim Bjelovarčana, dobre vijesti nakon današnjeg sastanka, doznali su i Virovitičani. Naime, osim nastavka izgradnje od Fakraševca prema Bjelovaru, u gradnju uskoro kreće i pravac brze ceste od Virovitice do Špišić Bukovice u dužini od 4,5 kilometra. Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin se tijekom ove godine nada izdavanju građevinske dozvole, tijekom ljeta raspisivanju natječaja i odabiru izvođača, što znači da bi radovi mogli započeti već na jesen.

-Zahvaljujem Vladi jer je u svom proračunu osigurala 44 milijuna kuna za kompletnu dokumentaciju za cestu od Bjelovara do granice s Republikom Mađarskom, u duljini 59 kilometara. Radi se o najvećem i najvažnijem projektu za grad Viroviticu i za Virovitičko-podravsku županiju – naglasio je Kirin.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!