KRENULE PRIJAVE Ususret novom glazbenom spektaklu u Gradu picoka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐURĐEVAC – Glazba je zvonka radost, to svi znaju. Međutim, za sve one koji ‘zvonku radost’ žive i pišu pjesme, dječji festival Kukuriček u Đurđevcu pravo je mjesto za predstavljanje vlastitog glazbenog uratka.

– Kukuriček je, geografski gledano, zapravo svehrvatski festival budući da smo proteklih godina imali izvođače od Vukovara do Splita. Jedino iz Dubrovnika nismo, što ne znači da nećemo –  kaže kroz smijeh Davor Jendrašić, umjetnički ravnatelj festivala.

FOTO kukuricek.com

Prijave za ovogodišnji festival, koji će se, u organizaciji Udruge Dječje glazbene igre “Kukurijek”, održati 13. lipnja, zaprimaju se do početka travnja, a on sa sobom nosi i određene uvjete koje je potrebno ispoštovati.

– Udruga Dječje glazbene igre „Kukurijek“ Đurđevac raspisala je natječaj za nove skladbe za 18. dječji glazbeni festival „Kukuriček“ koji će se održati  13. lipnja 2020. godine. Na njega se mogu prijaviti isključivo nove neizvođene skladbe, a autor odnosno izvođač koji se prijavljuje, svoju pjesmu mora poslati najkasnije do 1. travnja  na e-mail adresu davorjendrasic@gmail.com Pod izvođačem podrazumijeva se zbor, tj. solisti i zbor i to je nešto što njegujemo od prošle godine jer se pokazalo kao dobar potez – kaže Jendrašić.

Dodaje kako svaki sudionik dobiva i poklon paket pa je i to motiv više za sudjelovanje u ovom velikom projektu.

– U prijavi je potrebno jasno istaknuto ime i prezime autora, aranžera i izvođača, dostaviti notni zapis s riječima i harmonizacijom te kvalitetnu finalnu snimku za reprodukciju, po mogućnosti u wave formatu. Napominjem da je sve detalje potrebno dobro proučiti na službenim web stranicama festivala kukuricek.com – kaže Jendrašić.

Spomenimo da se dječji glazbeni festival Kukuriček u Đurđevcu održava više od 25 godina, točnije od 1994., a rok za prijavu pjesme je 1. travnja. (D. Čerčić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!