ULAGANJE U DJECU Najperspektivnija Općina uskoro dobiva novi vrtić, ali i nove učionice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – U Velikom Trojstvu dograđuje se Osnovna škola, ali i gradi dječji vrtić. Tako će Osnovna škola Veliko Trojstvo putem projekta dobiti dodatne učionice i pomoćne prostorije, a dječji vrtić s jaslicama rezerviran je za 52 djece. Ukupno će se dograditi gotovo 1600 četvornih metara. Postojeći objekt škole dograđuje se sa sjeverne i zapadne strane, sve do dvorane koja se spaja hodnikom do škole. Projekt je ukupno vrijedan 14 milijuna kuna. Više otkriva Sanja Vranješević, ravnateljica Osnovne škole Veliko Trojstvo.

Ravnateljica Sanja Vranješević

– Radovi su u punom jeku. Nadamo se da ćemo novu školsku godinu dočekati u novim učionicama. Trenutno se snalazimo jako dobro i u dobrom smo dogovoru s izvođačem radova. Oni paze na nas, mi pazimo na njih. Učitelji drže učenike pod kontrolom i djeca su svjesna opasnosti koja dolazi s gradilišta. Puno nam znači ova nadogradnja jer konačno ćemo dobiti i jednu smjenu nastave – rekla je Vranješević.

Škola će dobiti 5 učionica, 2 kabineta, nove sanitarne čvorove, sanitarni čvor za invalide i podiznu platformu za invalide, polivalentnu dvoranu i prostorije za domara te spremište. Dječji vrtić imat će dnevni boravak za vrtić i jaslice, garderobu, kancelariju, sanitarne prostorije i izolacije, spremišta, praonice i kuhinje. Krešimir Habijanec, direktor tvrtke Bistra Đurđevac, izvođača radova.

– Glavni dio građevinskih radova bit će gotov negdje sredinom lipnja, početkom srpnja. Trenutno se najvećim dijelom radovi izvode unutar samog vrtića i škole, sa žbukanjem smo na nekih 60 posto. Sve skupa do sada smo izveli oko 40 posto radova, a sada zapravo kreću malo zahtjevniji radovi, strojarstvo i struja. Za sada sve ide u rokovima i neće biti problema oko završetka radova – rekao je Habijanec. Bjelovarsko-bilogorska županija vlastitim novcem financira dogradnju Osnovne škole s 5 milijuna kuna dok Općina Veliko Trojstvo projekt financira s 2 milijuna kuna.

Župan Damir Bajs

– Ovo je za mene jedan dobar primjer partnerskog projekta između županije, općine i Ministarstva regionalnog razvoja. Inače, to je projekt koji je otprilike najvrjedniji na prostorima općina. Moram reći da je ovaj projekt i ekonomski dobro smišljen. Koristit će se ista kuhinja što znači da se zajedničkim radom može i uštedjeti. Dobro je to i za djecu jer će se njihov predškolski i školski život odvijati na istom mjestu – rekao je župan Damir Bajs.

Ovim projektom zadovoljan je i načelnik Općine Ivan Kovačić. Naime, Općina Veliko Trojstvo osigurala je 7 milijuna i 200 tisuća kuna europskog novca za projekt gradnje vrtića. To je maksimalnih 100 posto koliko se može dobiti na natječaju Ruralnog razvoja putem Ministarstva poljoprivrede.

Načelnik Ivan Kovačić

– Projekt Općini puno znači. U ovom trenutku mi sufinanciramo otprilike 35-ero djece u gradskim vrtićima. Sva ta djeca uskoro će u vrtić moći u Veliko Trojstvo. Dobro je što je sve pod istim krovom, škola, vrtić, hodnici, blagovaonica, kuhinja i školska sportska dvorana – rekao je Kovačić.

Osnovnu školu trenutnu pohađa 241 učenik i to zajedno s područnim školama. Matična škola ima 188 učenika. Ostvarenjem projekta očekuje se kvalitetnije vođenje nastave u jednoj smjeni i općenito bolji sustav školovanja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!