NADOGRADNJA MEDICINSKE ŠKOLE Zračnim mostom do Regionalnog centra

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iz Medicinske škole Bjelovar stižu lijepe vijesti. Školi je dodijeljen bespovratan EU novac za projekt regionalnog centra kompetentnosti koji podrazumijeva i nadogradnju same škole. Projekt je vrijedan gotovo 34,4 milijuna kuna od kojih je 30 milijuna bespovratno, a preostali iznos osigurat će Bjelovarsko-bilogorska županija. Dogradit će se 1 866 metara kvadratnih zatvorenog prostora te 106 metara kvadratnih natkrivenog prostora. 
– Radi se zapravo o projektu izgradnje infrastrukture škole, odnosno o opremanju i izgradnji sasvim nove školske zgrade. Ona će biti ispred sadašnje zgrade, spojena zračnim mostom na prvom katu, a sadržavat će najsuvremenije kabinete i vrlo suvremenu opremu za svih pet zanimanja koje imamo u školi. Sretni smo i ponosni jer ovo je rezultat dugogodišnjeg rada škole i uspjeha nastavnika i učenika – rekla je Biljana Balenović, ravnateljica Medicinske škole.
FOTO BBŽ
U spomenutoj zgradi bit će smješteno osam kabineta od kojih dio čini simulacijski centar, dva laboratorija, dvije specijalizirane učionice, opće učionice, kabineti za profesore te sanitarne i pomoćne prostorije.
Bjelovarsko-bilogorska županija prijavila je školu na Javni poziv osnivačima ustanova za strukovno obrazovanje te imenovanje regionalnih centara kompetencije koje je objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Pozitivnom odlukom Ministarstva, Medicinska škola Bjelovar postala je jedna od 25 škola u Hrvatskoj u kojoj se provode projekti centra kompetentnosti.
– Na Javni poziv morala se javiti Županija. Mi smo dogovorili da se prijave dva projekta kao i sve što treba ići uz prijavu medicinske škole. Drago mi je što sada već imamo mogućnost među prvim centrima u Hrvatskoj krenuti s realizacijom – rekao je župan Damir Bajs.
Iako je Županija nositelj projekta, Medicinska škola provodi ga s nizom partnera. Program centra neće biti namijenjen samo za učenike škole već i za niz drugih škola u ovom dijelu Hrvatske te za ljude na tržištu rada. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!