ŠKOLA U V. TRNOVITICI Osigurano preko milijun kuna za obnovu i opremanje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA – Potpisom ugovora s izvođačem radova može krenuti energetska obnova Osnovne škole Velika Trnovitica. Novo ruho škole veseli predsjednicu Školskog odbora Marijanu Sušilović koja podsjeća na dugu tradiciju školstva u Velikoj Trnovitici.
– Prva škola osnovana je davne 1759. godine kao njemačka škola i imala je samo 18 učenika. Danas, 260 godina kasnije, zajedno s našom područnom školom u Novoj Ploščici ima 113 učenika – rekla je Sušilović.

U obnovu ide zgrada sagrađena 1975. Radovi bi trebali biti gotovi do kolovoza, a obuhvaćaju izolaciju vanjskih zidova, povećanje toplinske zaštite krova i stropa, zamjenu vanjske stolarije i zamjenu rasvjete energetski učinkovitijom.

Zadovoljan zbog obnove je i velikotrnovitički načelnik Ivan Marković.

-Sigurno je kako će obnova školske zgrade doprinijeti tome da nastavnici i drugi zaposlenici škole ubuduće rade u boljim uvjetima, a puno ugodnije bit će i učenicima. Očekujemo i velike energetske uštede. Ovo je zaista odličan posao i moram zahvaliti Županiji na trudu – kazao je načelnik Marković.

Velikotrnovitička je jedna od 44 škole u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koja prolazi kroz obnovu. U 12 objekata je uređenje završilo, a u ostatku su radovi ili u tijeku ili su projekti pred potpisom ugovora s izvođačem radova, rekao je župan Damir Bajs.
– Doći ćemo do toga da kada se sve to završi, 90 posto učenika u osnovnim i srednjim školama županije ide u novoobnovljene škole. I to je najveći investicijski ciklus bilo gdje u Hrvatskoj – kaže Bajs.
Velikotrnovitička škola će poput ostalih dobiti i novi namještaj, a uređenje je ukupno vrijedno 1,2 milijuna kuna. Pri tome je 750 tisuća povučeno iz EU fondova, a ostatak daje Županija. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!