ZABRINUTI RODITELJI Što jedu djeca u bjelovarskim školama?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Što jedu bjelovarski osnovnoškolci – tema je koje su se na posljednjoj sjednici dotakli gradski vijećnici. Umjesto kuhanog obroka u školskim kuhinjama im se ponekad, upozoreno je, serviraju hrenovke, pizze, bureci. Školarci tako najčešće počinju tjedan jer je upravo takva hrana na meniju ponedjeljkom. Zašto je tako, objašnjava zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec.
– Obrok u školama započinje u 9 sati i 25 minuta i tu se zaista za ponedjeljak ne mogu dan prije pripremiti određena variva, gulaši, koji inače jesu na jelovnicima – rekla je Bastijančić Erjavec.
No, postoji još jedan razlog zbog kojeg djeca umjesto poželjnog kuhanog obroka jedu brzu i ne tako zdravu hranu. Taj razlog se, napominje zamjenica gradonačelnika, ne krije niti u Gradu niti u školama.
– Mi smo imali ogroman pritisak roditelja, baš roditelja, koji su nas prozivali, molili, pisali peticije. Tako da smo u dogovoru s nutricionisticom dozvolili da takva hrana bude ponedjeljkom kada se nešto skuhati ne može – kaže Bastijančić Erjavec.
Ovog ponedjeljka su bjelovarski osnovnoškolci tako, ovisno o tome koju školu pohađaju, jeli rižu na mlijeku uz pecivo ili bananu, namaz od tune i svježeg sira ili burek sa sirom. Danas je pak na meniju pileći file na bijelo s rižom ili tjesteninom te ćufte s pire krumpirom.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!