BRZA CESTA Na natječaj za novu dionicu stiglo više ponuda

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Prema najnovijim informacijama iz resornog Ministarstva i Hrvatskih cesta, do idućeg mjeseca mogao bi biti poznat izvođač radova za nastavak izgradnje brze ceste od Zagreba prema Bjelovaru, točnije dionice od Farkaševca do Breze.

-Na natječaj je stiglo nekoliko ponuda, od koji je jedna čak i povoljnija od procijenjene vrijednosti radova – otkriva bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Riječ je, podsjetimo, o dionici dugoj oko pet kilometara. Vrijednost izgradnje procijenjena je na 129 milijuna kuna. Hrebak kaže kako za sada sve protječe i bolje nego što je bilo planirano te da bi skori odabir izvođača radova eventualno mogla usporiti žalba, koje su u posljednje vrijeme vrlo popularne. Iz resornog ministarstva dobre vijesti stižu i kad je riječ o posljednjoj dionici brze ceste do Bjelovara.

-Ono što me čini optimistom je činjenica da je dokumentacija za izgradnju posljednje dionice brze ceste, 12 kilometara od Breze do Bjelovara, pri kraju, već je riješeno oko 80 posto posla – kaže Hrebak.

Prema posljednjim informacijama iz Hrvatskih cesta, dodaje Hrebak, kroz nekoliko mjeseci trebao bi biti raspisan natječaj za izvođenje radova i na toj dionici.

Podsjetimo, do sada je u potpunosti završena dionica brze ceste od Vrbovca do Farkaševca. Izgradnja i opremanje tih 10,6 kilometara uloženo je 349 milijuna kuna. Iz resornog ministarstva su nedavno potvrdili i kako, osim novih kilometara prema Bjelovaru, u izgradnju uskoro kreće pravac brze ceste od Virovitice prema Špišić Bukovici u dužini od 4,5 kilometra. I za taj projekt građevinska dozvola bi treba biti izdana tijekom ove godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!