EVO VRIJEDNE IMOVINE Pokoji glodavac, malo stare cigle i: slamnati sobovi!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Priča o sajamskim kvadratima se nastavlja. Naime, prošlog tjedna smo pisali o manjku izložbenog prostora na Bjelovarskom sajmu i želji direktora Davorina Posavca koji je direktoricu TZ Bilogora Bjelovar Anu Kelek zatražio da mu ustupi objekt u vlasništvu Turističke zajednice na upravljanje. Sporna tema je upravo turistička kuća smještena na prostoru Sajma koja godinama zjapi prazna, a unatoč nekorištenju, Kelek ju ne želi prepustiti na korištenje Bjelovarskom sajmu. Cijeli tekst možete pročitati na Klikni.hr

Nakon što nam Ana Kelek, direktorica Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar nije željela otkriti što podrazumijeva pod vrijednom imovinom turističke zajednice koju je smjestila u turistički objekt na Bjelovarskom sajmu, za pomoć smo zatražili direktora Bjelovarskog sajma Davorina Posavca. Budući da je objekt smješten na parceli Sajma, ali i da su djelatnici Sajma godinama imali ključ, Posavac nam je rado ustupio fotografije unutrašnjosti objekta. No, potvrdio nam je kako ga je iznenadilo da je brava na turističkoj etno kući promijenjena.

Ono što je nadalje intrigantno jest činjenica da je prozor na objektu širom otvoren. Ako se uzme u obzir da je unutar objekta vrijedna imovina, kako nam je u nekoliko navrata potvrdila Kelek ne želeći pritom obrazložiti je li riječ o primjerice stolovima, računalima ili nečem trećem, bilo bi za očekivati da su prozori ipak zatvoreni. Fotografije napravljene kroz prozor otkrivaju zanimljiv sadržaj.

-Pokoji glodavac, malo stare cigle i slamnati sobovi – to direktorica čuva u turističkom objektu, a zahvaljujući toj vrijednoj imovini – mi moramo odbiti naše izlagače. Mislim da stara cigla i par slamnatih modela životinjica pohranjenih u nikad završenu turističku kuću neće pozitivno djelovati na razvoj kontinentalnog turizma. Naše namjere su konkretne s prenamjenom navedene kuće u hostel za koji već imamo završen projekt koji bi ovdje radio cijelu godinu i omogućavao smještaj 30 osoba u sobama s vlastitim kupaonicama. Da je kuća naša, prenamijenili bi je vlastitim sredstvima za tri mjeseca. Objekt bi odmah otkupili jer nas ova situacija žalosti i trenutno od ovakve pozicije nitko nema ništa, no nisam siguran može li direktorica prodati navedenu kuću budući da je građena namjenski iz fondova – kazao je Posavac i ponovio kako bi Bjelovarski sajam rado preuzeo ulogu razvoja kontinentalnog turizma stavljanjem tog objekta u funkciju.

Podsjetimo, Bjelovarski sajam koji, između ostaloga, organizira nadolazeći 23. Proljetni međunarodni sajam u 40 postotnom je vlasništvu Grada Bjelovara. A za rad Turističke zajednice Bilogora -Bjelovar upravo Grad Bjelovar, kao najveća lokalna samouprava o kojoj Turistička zajednica skrbi, izdvaja na godišnjoj razini i određena financijska sredstva. Gradonačelnik Dario Hrebak ujedno je predsjednik TZ Bilogora Bjelovar, a komunikaciju s direktoricom Anom Kelek nije želio komentirati. Napomenuo je tek kako će izdvajanja Grada za rad Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar biti drastično smanjena, budući da ista više ne želi organizirati niti Advent niti Terezijanu, dvije najveće bjelovarske manifestacije.

Hrebak, prema riječima Posavca, nije imao ništa protiv ideje da se turistička kuća pretvori u hostel, za što već postoji gotov projekt i što je spomenuto na prethodnim sjednicama Gradskog vijeća. Tom je projektu “ručnu podignula” upravo direktorica Ana Kelek, potvrdio nam je Posavac.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!