RADNO PROLJEĆE Domogli se novca za brojne projekte

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BEREK – Iz Općine Berek stižu lijepe vijesti. Neki od najavljenih projekata završeni su, a kod nekih teku pripreme i to u pravom smjeru. Raspisan je javni poziv za prikupljanje projekata u Ministarstvu regionalnog razvoja i Ministarstvu graditeljstva. O čemu je točno riječ, zna načelnik Općine Mato Tonković.
– Radimo projektnu dokumentaciju u Ministarstvu graditeljstva za cestu Veliki Prokop – Gornja Garešnica, a u pitanju je druga faza. Prošle godine smo napravili prvu fazu, sada je na red došla druga, dužine 1300 metara. Iz Ministarstva regionalnog razvoja planiramo obnovu mjesnog doma Berek, uređenje unutrašnjosti i okoliša – rekao je Tonković.
Mato Tonković
Načelnik otkriva i koji su to dovršeni projekti.
– Cesta u Ruškovcu je završena kao i njezin tehnički pregled. Dom je također gotov. Trenutno čekamo raspisivanje natječaja za vatrogasni dom i za kulturni centar u Bereku – kaže Tonković.
Plan je i izgradnja kanalizacije za što su neki dokumenti već i prikupljeni, a s lijepim vremenom dolazi i godišnje održavanje oko domova, cesta, poljskih puteva i sličnih potrebitih mjesta. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!