NOVI OBOLJELI Otkrivamo je li zbog korone upitan Proljetni sajam

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR/VARAŽDIN – Jutros je službeno potvrđen deveti slučaj koronavirusa u Hrvatskoj. Obolio je vozač iz Varaždina koji je po robu odlazio u Italiju u koronavirusom zahvaćena područja. Ministar zdravstva Vili Beroš na putu je za varaždinsku bolnicu gdje se trenutno nalazi deveti zaraženi koronavirusom u Hrvatskoj, a iako trenutno nema generalnih zabrana javnih okupljanja, iz Stožera civilne zaštite apelirali su na sve koji su bili na područjima zahvaćenim novim koronavirusom da u interesu javnog zdravstva ne dolaze na javna okupljanja. Za tri tjedna u Bjelovaru se održava najveća sajamska manifestacija u ovom dijelu Europe. Riječ je o 23. Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu, a prema riječima direktora Davorina Posavca – straha od otkazivanja izlagača nema.

-Na našem Sajmu izlagat će domaći distributeri s talijanskom opremom. Dakle, nemamo dolazaka direktno Talijana, što je u ovom slučaju dobro. Izlagača koji otkazuju svoj dolazak nemamo, jedna tvrtke iz Švedske dvoumila se doći ili ne. A odustali su zbog tehničkih problema – kazao je Posavac dodavši kako će mjere ulaska na Sajam biti u skladu svih uputa Stožera civilne zaštite. Po prvi put posjetitelji će tako prilikom ulaska na Sajam moći izmjeriti temperaturu.

-Na ulazu ćemo postaviti termovizijske kamere kako bi nadzirali dolazak ljudi i odgoivarajuće postupili. Isto tako, postavit će se i digitalni termo čitači temperature. Svatko tko bi eventualno imao znak visoke temperature, bit će upozoren i zamoljen da ode. Dogovorili smo i dolazak hitne pomoći koja će cijelo vrijeme održavanja Sajma biti dostupna s tehničarom za sve naše posjetitelje. Naše ljude smo educirali o svemu potrebnom vezanom uz dezinfekciju ruku. Rasporedili smo po svim sanitarnim čvorovima upute o pravilnom pranju ruku, a u dovoljnim količinama bit će i sredstava za dezinfekciju – istaknuo je Posavac koji je prvi put na Sajmu podigao preventivne mjere na ovako visoku razinu.

Inače, izložbeni prostor na Bjelovarskom sajmu za potrebe održavanja Proljetnog sajma dodatno će biti proširen. No, većina izlagača svoje proizvode izlaže na vanjskom prostoru. Dakle, okupljanja u zatvorenom dijelu su minimalna pa vodstvo Sajma poručuje kako bojazni od zaraza gotovo uopće nema.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!