ZAPELA TRANSPARENTNOST Zbog čega kasni unos podataka?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovar je najtransparentniji grad u Hrvatskoj, rečenica je koju bjelovarski gradski oci često ponavljaju. Međutim, gradska aplikacija za proračunsku transparentnost je na neko vrijeme prestala biti ažurirana i u nju podaci o tome kako se troši gradski novac nisu unošeni. Do toga je, tumači gradonačelnik Dario Hrebak, došlo jer je djelatnica koja je to radila preminula, novi djelatnik se uči, a odjel za financije je zatrpan izvješćima koja sada mora poslati.
– Kada smo preuzeli grad izvršenje proračuna bilo je 130 milijuna kuna. Danas je to 180 milijuna za prošlu godinu, a ove godine će biti preko 200 milijuna kuna. To sada radi puno manji broj ljudi i mislim da ipak možemo imati malo tolerancije i ne stvarati problem ako nešto kasni mjesec dana – rekao je Hrebak.
Ljute Hrebaka prozivke zbog kaskanja transparentnosti.
– Sada je najveći problem u Bjelovaru zašto aplikacija Transparentnost kasni, a nije problem zašto je skoro nitko više u Hrvatskoj nema. Mi smo omogućili i medijima i građanima da mogu slobodno pregledavati sve račune Grada Bjelovara dok 99,9 posto gradova to nema – ističe Hrebak.
Podaci su se, dodaje Hrebak, počeli ponovno unositi. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!