JAIĆ U PROBLEMIMA Hoće li zbog duga prema državi ostati bez tvrtke?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Konzultantskoj tvrtci Jaić-Consulting u vlasništvu šefa SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije Tihomira Jaića prijeti zatvaranje. Na Trgovačkom sudu u Bjelovaru u tijeku je skraćeni stečajni postupak nad tvrtkom, a ovih dana sud je pozvao Jaića, kao osobu ovlaštenu za zastupanje tvrtke, da dostavi popis imovine i obveza radi eventualne naplate potraživanja vjerovnika. Iz objavljenog dokumenta vidljivo je kako Jaić-Consulting ima 37.285,55 kuna evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje, a sud je pozvao i vjerovnike dužnika da predlože pokretanje stečajnog postupka. Ako Jaić u roku od 15 dana ne podnese popis imovine i obveza, stoji u oglasu koji je objavljen 28. veljače, ili ako se pokaže da dužnik ima imovinu koja nije dostatna za namirenje predvidivih troškova stečajnog postupka te ako u roku od 45 dana nijedan vjerovnik ne predloži otvaranje stečajnoj postupka, smatrat će se da je dužnik nesposoban za plaćanje. U tom će slučaju, stoji u oglasu, sud po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

U telefonskom razgovoru Tihomir Jaić nam je potvrdio kako je spomenuti postupak doista u tijeku, no naglasio je kako je već sudu uputio dopis u kojem moli kako se čitava stvar odgodi na neko vrijeme, s obzirom da je spomenuti dug od oko 37 tisuća kuna, kaže Jaić, porezni dug prema državi koji je nastao zbog činjenice da on nije uspio naplatiti potraživanja od svojih klijenata.

– Za Općinu Andrijaševci sam završio projekt, no još uvijek mi nisu uplatili iznos od 39 tisuća kuna bez PDV-a. U međuvremenu sam se čuo s tamošnjim načelnikom koji je obećao podmiriti dug do početka idućeg tjedna. Osim toga, do travnja bih trebao završiti projekt za Općinu Štefanje od koje očekujem iznos od oko 50 tisuća kuna bez PDV-a. Kad se to dvoje zbroji, riječ je o iznosu koji uvelike premašuje moj dug prema državi – kaže Jaić, koji vjeruje kako će isti do idućeg tjedna podmiriti te kako neće biti potrebe za pokretanjem stečaja nad njegovom tvrtkom. Kaže, ne misli je zatvarati, iako je za privatne konzultantske tvrtke danas na tržištu daleko manje posla nego 2007. kada je kretao u taj posao.

-Većina mojih klijenata bili su gradovi i općine, a u međuvremenu su mnoge jedinice regionalne i lokalne samouprave otvorile vlastite razvojne agencije koje po povoljnijim uvjetima za općine i gradove rade projekte – pojašnjava Jaić.

No da je, unatoč činjenici što će tvrtku nastojati održati na životu, intenzitet poslovanja smanjen da se naslutiti i iz toga što je Jaić nedavno odlučio pronaći dodatni posao u privatnom sektoru. Kako se sam nedavno pohvalio na društvenim mrežama, zaposlio se na mjestu samostalnog referenta za putnički promet u Čazmatransu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!