ODVAŽNO ZA HRVATSKU Plenković u BBŽ predstavio plan za novi mandat na čelu HDZ-a

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Aktualni šef HDZ-a Andrej Plenković i kandidat za istu dužnost u novom mandatu jučer je s partnerima svoj program Odvažno za Hrvatsku predstavio u nekoliko gradova Bjelovarsko-bilogorske županije te Križevcima. Očekivano, najveći broj članova HDZ-a okupio se u Bjelovaru, odakle su Plenković i kandidati za zamjenika predsjednika te potpredsjednike poslali jasne poruke o tome kako u narednom razdoblju planiraju voditi HDZ.

smart

-Imamo program, ideje i postignuća. Želimo da stranka bude okrenuta budućnosti, da se bavimo temama kao što su digitalno društvo, digitalno gospodarstvo, obrazovanje, transformacije uzrokovane klimatskim promjenama te da to bude poticaj za transformaciju hrvatskog gospodarstva – istaknuo je Plenković.

Sve to, dodao je Plenković, sa svojim timom kani provesti cijeneći temeljne vrijednosti na kojima je Hrvatska demokratska zajednica osnovana. Na taj način, vjeruje Plenković, HDZ i dalje može biti predvodnik ključnih procesa u hrvatskom društvu.

smart

Na svog protukandidata Miru Kovača i njegov tim, koji je dan ranije također održao predizborni skup u Bjelovaru nije trošio previše riječi. Kazao je tek kako je riječ o timu alternativaca bez programa. No, zato je pohvalio vodstvo županijskog HDZ-a BBŽ, predvođeno predsjednikom Mirom Totgergelijem.

-Uvijek nam je drago doći u Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Zahvaljujem Miri i svim prijateljicama i prijateljima koji su došli u Bjelovar i druge županijske gradove. Mislim da je dobro što je cijeli tim imao priliku predstaviti se članicama i članovima. Ovo je velik iskorak za HDZ jer šestero čelnih ljudi biramo neposredno – naglasio je Plenković, dodajući kako izrazito cijeni svaki potpis za kandidaturu te kako se nada da će velik broj članova stranke iz BBŽ izaći i na izbore 15. ožujka.

-Vjerujem da ćemo dobiti potporu jer često dolazimo ovamo, dobro poznajemo i probleme ovoga kraja. Potpora smo i s razine Vlade i s razine stranke i svakako želimo ojačati HDZ u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji – zaključio je Plenković.

Inače, u BBŽ je za njegov tim prikupljeno oko 13 tisuća potpisa za kandidature.

smart

PODIJELI S PRIJATELJIMA!