DJECA BEZ SAPUNA Gradonačelnik bijesan, šalje u škole sanitarnu inspekciju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jučerašnja video snimka majke, čije dijete je učenik I .osnovne škole Bjelovar, izazvala je golem interes javnosti. Naime, Daliborka Mostovljanec na vrlo je jasan način javnosti pokazala kako u bjelovarskoj I. OŠ, čak niti usred epidemije koronavirusa, nema sapuna u toaletima, baš kao ni ubrusa za brisanje ruku. Snimila je kako osobno pere ruke, i to u hladnoj vodi, jer tople nema. Zatim pokušava uzeti sapun kojeg nema, a pokušava obrisati ruke ubrusom kojeg također nema. Uz nju, 15-ak roditelja potpisalo je peticiju o kroničnom nedostatku higijenskih potrepština u spomenutoj školi. A napomenuli su kako su iste kupovali punih pet godina. Budući da je ravnateljica izjavila kako škola ima dovoljno sredstava, roditelji su u peticiji naznačili kako više ne žele izdvajati novac za tu namjenu. Zahtijevaju da djeca svaki dan, u svim učionicama i toaletima, imaju osnovne higijenske potrepštine.

Tatjana Landsman (u sredini) u svojoj školi ne vidi nikakav problem

Ovaj je problem komentirao i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak rekavši kako je s ravnateljicom I. osnovne škole Bjelovar Tatjanom Landsman razgovarao posljednji put jučer, kada je ustvrdila da u školi ima dovoljno svih higijenskih potrepština

-Bijesan sam jer sam već tri puta obavio razgovor s ravnateljicom na istu temu. Jer i do mene su došle glasine o tome kako u školi manjka higijenskih potrepština. Mislim da se razgovor po četvrti put neće dogoditi. Ravnateljica me svaki put dosad uvjeravala da to nije istina, da je to sve laž, te da su to opstrukcije i da u školi ima dovoljno sapuna i papira – ljutit je Hrebak koji je naglasio da škola dobiva znatna sredstva kako bi osigurali dovoljno sredstava za higijenu i dezinfekciju. Hrebak je spomenuo i nedavne energetske obnove zahvaljujući kojima škole, pa tako i I.OŠ, imaju znatne uštede.

-Nikako mi nije jasno, stoga, kako je moguće da u školi nema osnovnog sanitarnog materijala. Ja ravnateljima praktički ne mogu ništa, zato postoje školski odbori. Ali ove situacije mi je sada stvarno dosta. Ja ne znam nisu li oni svjesni situacije u kojoj se nalazimo, zaboravljaju li oni da su upravo oni odgovorne osobe. Uistinu su pretjerali – bijesan je bio Hrebak, zaključivši kako mu jedino još preostaje da osobno kupi higijenske potrepštine i odnese ih školarcima.

Budući da je svjestan da ovu situaciju mora nekako riješiti, Hrebak je potvrdio kako će danas potpisati nalog da se u sve škole kojima je Grad osnivač pošalje sanitarna inspekcija.

-To je ono što jedino Gradu preostaje. Jer činjenica je da smo sve poduzeli, no unatoč osiguranim sredstvima i razgovorima s nadležnom ravnateljicom – stvari i dalje ne štimaju – ogorčen je Hrebak.

Ravnateljica I. Osnovne škole Bjelovar Tatjana Landsman kazala je za Klikni.hr kako u njezinoj školi ne nedostaje higijenskih potrepština i prozvala dio roditelja za namjerno izazvanu hajku.

-U svim WC-ima ima toaletnog papira i antibakterijskog sapuna. Nema potreba da toga bude i u učionicama predmetne nastave jer se preko puta svake učionice nalazi WC. U ovoj situaciji pojačano se čisti, a u školi ne manjka niti sredstava za čišćenje. To sam rekla i gospodinu gradonačelniku. Prema tome, ovo što roditelji rade hajku i izmišljaju – sve opovrgavam – kratko i jasno komentirala je Landsman. (M. Čapo)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!