STOŽER ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Odgodite sve skupove do daljnjeg!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZAGREB – Stožer civilne Zaštite Zagrebačke županije donio je zaključak kako preporuča odgađanja svih skupova i organiziranih okupljanja bez obzira na veličinu na području Zagrebačke županije. Iz Stožera apeliraju na organizatore da se radi prevencije širenja koronavirusa drže preporuka stožera i odgode sva događanja, a stanovnike Zagrebačke županije pozivaju da se ne odazivaju na skupove.

K tome, Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije prestaje izdavati suglasnosti za održavanje javnih okupljanje na području Zagrebačke županije.

Na sjednici Stožera napomenuto je da Grad Zagreb nije dio Zagrebačke županije te kako je za događanja na području Zagreba nadležan Stožer civilne zaštite Grada Zagreba. Preporuke županijskog stožera odnose se na gradove Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveta Nedelja, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Vrbovec, Zaprešić te na pripadajućih 25 općina.

Ukoliko organizatori unatoč preporuci Županijskog stožera ipak odluče održati javno okupljanje, dužni su provesti sve najviše higijenske standarde propisane od strane Stožera civilne zaštite RH i nadležnih institucija te preuzimaju punu odgovornost za sigurnost svih sudionika i posjetitelja javnog okupljanja. Konkretno, dužni su osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima, dati jasnu uputu sudionicima da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i izbjegavaju bliži socijalni kontakt. K tome, moraju dati jasnu uputu sudionicima ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu (veću od 37.5 °C) da ne dolaze na manifestacije te na vidljivim mjestima istaknuti upute  Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!