TEŠKE OPTUŽBE Gradonačelnici „opleli“ po Bajsu, i to iz više razloga

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Danas je u Čazmi održan sastanak gradonačelnika Bjelovarsko – bilogorske županije. Povod istog je bio, potvrdio je domaćin Dinko Pirak, razmatranje problema koji postoje u gradovima, a koji su im zajednički.

Foto: Facebook Grad Čazma, Dinko Pirak

-Župan ne vidi potrebu sazvati kolegije gradonačelnika i načelnika, pa to moramo sami organizirati. A jasno je da imamo teme koje nas povezuju i koje su nam zajedničke. Jedna od tih tema je situacija s koronavirusom. Nedostaje nam komunikacija sa županijskim Stožerom civilne zaštite. Škole u vlasništvu Županije loše i nikako su opremljene, nedostaju sanitarni materijali u njima. Nemamo tople vode, sapuna ni toaletnog papira u županijskim školama. Nije dobro što nemamo nikakvu komunikaciju s odgovornima. Tim više što su u tu priču uključeni i Domovi zdravlja – upozorio je prvi čovjek Čazme dodavši kako je komunikacija s ravnateljicom Doma zdravlja Ljubicom Čaić također veoma loša i svodi se tek na dopisivanje.

-Zanima nas jesu li Domovi zdravlja, kao primarna zdravstvena ustanova,  spremni na eventualno širenje zaraze. Vidimo da se stvar zaoštrava i da je ozbiljna, a ozbiljno sumnjamo u županijsku spremnost da se uspješno nose s ovim problemom – kazao je Pirak.

Druga tema današnjeg čazmanskog sastanka bila je vezana uz incident koji se dogodio na prekjučer održanoj sjednici Županijske skupštine kada je župan Damir Bajs novinarki portala Klikni.hr zabranio video snimanje jedne od točaka.

-S obzirom na to da i mi imamo sjednice Gradskog vijeća na kojima pretresamo razne teme od interesa građana, smatramo da je nedopustivo to što se dogodilo na Županijskoj skupštini da se novinarki zabranjuje da javno snima tijek skupštine od strane župana. To je nedopustivo, to je miješanje u istinitost izvještavanja, tim više što župan ogromne novce izdvaja upravo za medijsko izvještavanje, a s druge strane, medijima ograničava da budu objektivni. Očito smatra da bi trebali prenositi samo ono što župan želi – istaknuo je Pirak dodavši kako je to velik problem i ne vodi transparentnosti lokalnih samouprava. Ako već to ne dolazi sa županijske strane, Pirak ističe kako oni žele upozoriti na to s njihove strane. Smatra kako je krajnje neprofesionalno, ali i kako župan ne radi svoj posao kako treba budući da nema potrebe uopće razgovarati sa svojim kolegama gradonačelnicima i načelnicima o nijednom problemu koji zadnjih dana potresa područje Bjelovarsko – bilogorske županije.

Foto: Facebook Grad Čazma, Dario Hrebak

-Županijski stožer, baš kao i Županija služe – ničem. Oni su protočni bojleri koji prosljeđuju informacije i novac s državnog nivoa i to rade loše – oštar je Pirak.

S njim se složio i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak koji je također osudio zabranu snimanja na sjednici Županijske skupštine.

-Znate da sam ja, kao gradonačelnik najtransparentnijeg grada u Hrvatskoj, posebno osjetljiv na takve stvari, a sve sjednice bjelovarskog Gradskog vijeća se prenose već dvije godine uživo. Ja bih se na županovom mjestu ispričao novinarki jer takvo ponašanje baca lošu sliku na rad lokalnih vlasti – kazao je Hrebak, dodajući kako novinari i građani imaju pravo na svaku informaciju vezanu uz rad predstavnika vlasti koje su sami birali.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!