STOŽER BBŽ Novi set mjera za borbu protiv koronavirusa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije danas je održao izvarednu sjednicu na kojoj je donesen set novih odluka, preporuka i preventivnih mjera za suzbijanje širenja zaraze koronavirusom.

Odmah na početku sjednice je naglašeno kako na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema ni jedna osoba zaražena koronavirus, 11 njih je bilo testirano i svi nalazi su negativni. Također, na području Bjelovarsko-bilogorske županije trenutno je 250 osoba u samoizolaciji.

Nove donesene mjere i preventive preporuke za suzbijanje zaraze koronavirusom Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije:

– Određena je lokacija i objekt za karantenu sa parkirališnim prostorom za kamione u kojima će biti smješteni domaći vozači teretnih vozila nakon istovara tereta i odakle će prema potrebi odlaziti na put i ponovno se vraćati u karantenu.

– Apelira se na građane kojima je izdano Rješenje ili Odluka o samoizolaciji da se iste obavezno pridržavaju te da ne izlaze iz svojih domova gdje su u samoizolaciji, a javljanja epidemiologu odnosno liječniku opće prakse da izvrše isključivo telefonskim putem.

– Apelira se na građane da ne odlaze bez neodgodive potrebe liječnicima opće prakse ili na hitni prijem već da koriste telefonsku komunikaciju

– Nalaže se institucijama i ustanovama kojima je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija da provedu Preporuku za rad tijela državne uprave u vezi pojave koronavirusa, te se preporuča svim drugim javnim tijelima da postupe s navedenom. (https://uprava.gov.hr/UserDocsImages/Dokumenti/Preporuka.pdf).

– Ovlašćuje se Opća bolnica Bjelovar da, iako još na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema oboljelih od koronavirusa, izvrši potrebne pripreme za povećanje broja soba za opservaciju i izolaciju po naputku Ministarstva zdravstva, te dodatnih lokacija za pregled građana pod sumnjom na zaraženost koronavirusom

– Preporučuje se svim vlasnicima poslovnih prostora koji obavljaju gospodarsku djelatnost (trgovački centri, banke i drugi) da se pridržavaju ranijih uputa Zavoda za javno zdravstvo vezano uz preporučeni razmak osoba u slučaju zadržavanja većeg broja osoba unutar prostora

Na Stožeru civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije još jednom su podsjetili na raniju odluku o odgodi do daljnjega svih javnih okupljanja te mole građane da se pridržavaju svih uputa.  Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije i dalje će pratiti sve naputke Ministarstva zdravstva i nacionalnog Stožera civilne zaštite.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!