NEODGOVORNOST Od prijavljenih šest, dokazan jedan slučaj nepoštivanja samoizolacije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Policijski službenici su tijekom ovog vikenda, od 13. do 15. ožujka, zaprimili šest dojava građana o mogućim kršenjima mjera samoizolacije na području PU bjelovarsko-bilogorske. Nadležni su detaljno provjerili sve dojave i prikupili informacije prilikom čega su utvrdili jedan slučaja kršenja mjera samoizolacije i o tome obavijestili Državni inspektorat radi poduzimanja daljnjih mjera. Radi se o osobi kojoj nije izdano rješenje sanitarnog inspektora, ali mu je nakon upozorenja epidemiologa – određena mjera samoizolacije. Doznajemo i kako je od pojave koronavirusa pa do danas ukupno 354 osoba koje su pod nadzorom i trebale bi biti u samoizolaciji.

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska apelira na sve građane da se odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite te da se pridržavaju svih dosad donesenih uputa i preporuka. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

-Našim građanima skrećemo pažnju na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja ali i zdravlja cjelokupne zajednice. Upozoravaju se osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije da se strogo pridržavaju navedene mjere i uputa sanitarnih inspektora, odnosno epidemiologa. Također se pozivaju građani da sve sumnje u kršenje mjera samoizolacije mogu prijaviti pozivom na brojeve 112 ili 192, a informacije mogu dostaviti i putem elektronskih pošta: okcp.pu.bjelovarsko.bilogorska@mup.hr i bjelovarsko-bilogorska@policija.hr.

Policijski službenici provjerit će svaku dojavu te će se protiv osoba koje ugrožavaju zdravlje drugih ljudi poduzeti zakonom propisane sankcije -poručili su iz PU bjelovarsko – bilogorske.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!