RODITELJI POSLUŠALI U vrtiće stiglo osmero mališana i nijedan školarac

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Baš kao i u zdravstvenim ustanovama, pod kontrolom je sve i u školskim i vrtićkim ustanovama, potvrdila nam je predsjednica gradskog Stožera civilne zaštite Valna Bastijančić Erjavec. Naime, jutros je u pet vrtića na području Bjelovara došlo ukupno osmero djece. U Gradskom vrtiću ih je tako zbrinuto dvoje, Bubamari četvero, Osmijehu dvoje, dok Dječji vrtić Ciciban i Pinokio nisu jutros primili niti jedno dijete. Bastijančić Erjavec zahvalila je svim roditeljima što su shvatili ozbiljnost ove situacije i što su se uspjeli snaći, ne dovodeći djecu u vrtiće i škole.

-U svih pet naših osnovnih škola nije došao niti jedan učenik. Škole su spremne na nastavu na daljinu, a isto tako i pomoćnici u nastavi – pojašnjava Bastijančić Erjavec dodavši kako je naputak Ministarstva ako roditelji žele, a pomoćnik je suglasan s time, da može otići kući i pomoći djetetu u praćenju nastave.

Što se tiče nastave na daljinu, potvrdila je predsjednica gradskog stožera, sve je još u fazi uspostave, s manjim tehničkim poteškoćama, što je bilo i očekivano. Podsjetimo, svi učenici predmetne nastave dobili su naputke da u 8 sati ujutro pogledaju u određeno vrijeme na sportskoj TV određene nastavne predmete koji su išli javno. Djeca su informirana, no unatoč tome, u slučaju bilo kakvih nejasnoća, Bastijančić Erjavec poziva sve učenike i roditelje da se jave telefonom u školu otkud će dobiti detaljna uputstva. Isto ih očekuje i na njihovom virtualnim stranicama. Što se tiče razredne nastave, podsjeća Bastijančić Erjavec, djeca mogu nastavu, odnosno određene predmete, pratiti na 3. Programu HRT-a. Sve su ove mjere kako učenici ne bi dodatno izostajali s nastave, zaključila je predsjednica gradskog Stožera civilne zaštite.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!