TURIZAM I KULTURA Sprema se osnivanje zavičajnog muzeja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Pozitivne vijesti stižu iz Daruvara, a odnose se na turistički, ali i kulturni razvoj. Naime, jedna od točaka koja se našla na dnevnom redu posljednje sjednice daruvarskog Gradskog vijeća bila je i ona o osnivanju Zavičajnog muzeja. Ta točka jedina nije prihvaćena i usvojena.

-Svi su manje više složni da je Daruvaru muzej potreban, a već je i u prijašnjim mandatima ta tema bila pokretana. Mislim da je samo razlika u mišljenjima kada se govori o lokalitetu – rekao je daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček.

Prijedlog Grada Daruvara je da Zavičajni muzej bude u sklopu dvorca grofa Jankovića, kako bi on bio u svojoj punoj funkciji.

– Ono što se pokazalo kao trenutno problematično su troškovi koji nisu predviđeni u proračunu. Vjerujem da ćemo do sljedećeg vijeća pripremiti i rebalans i dopuniti odluku o financiranju i samom radu muzeja kako bi vijećnici bili upoznati sa svime – kaže Lneniček.
Gradonačelnik vjeruje kako će na idućem Gradskom vijeću odluka o osnivanju Zavičajnog muzeja biti prihvaćena. Kako tvrdi, Daruvaru je muzej neophodan, a to u Gradu svi dobro znaju.

-Puno manji gradovi i mjesta imaju muzej, a mi već imamo  muzejske zbirke i imamo što pokazati. Cilj je dvorac staviti u punu funkciju jer ovako je on neiskorišten objekt – kaže Lneniček.

Uz zavičajni muzej koji je ovom gradu potreban, kulturne i turističke manifestacije organizira tamošnja Turistička zajednica Daruvar – Papuk. Zaposlenicima u Turističkoj zajednici desna su ruka i djelatnici Gradske uprave, točnije Upravnog odjela za turizam. No, Daruvaru ipak još nešto nedostaje.

– Ono što u budućnosti u gradu Daruvaru planiramo je turistička agencija koja prodaje naše aranžmane i usluge. Kao nadopuna cijeloj turističkoj ponudi upravo je turistička agencija – rekao je Lneniček.

Gradonačelnik pojašnjava koji je krajnji cilj, ali i smisao ove ideje. – Mi ponudimo, kreiramo, aranžiramo, nudimo usluge, bile one jednodnevne ili na nekoliko dana. Sama takva ponuda bitna nam je – kaže Lneniček.

Nadamo se kako će se ovi planovi u narednom razdoblju i ostvariti. Budući da ne treba zaboraviti kako je Daruvar ipak perjanica turizma u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!