RADIKALNI POTEZI Zaključali vrata Doma, šetnje isključivo u pratnji radnika. Zatvoren i kafić!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Dom za starije osobe Bjelovar poduzeo je radikalne mjere kako bi zaštitio svoje korisnike, mahom osobe starije od 65 godina, koje spadaju u kritičnu skupinu ukoliko se zaraze koronavirusom. Naime, prije dva tjedna, vodstvo Doma zabranilo je posjete korisnicima, a jučer su vrata Doma u potpunosti zaključali. Zatvoren je i kafić koji je radio u sklopu Doma, a u koji su mogli dolaziti i svi građani izvan Doma.

-Kupili smo i nabavili dezinfekcijska sredstva na vrijeme, dezinficira se sve, stacionar, kuhinja… Korisnici izlaze van u šetnju, u naš parku u pratnji zaposlenika – kazala je ravnateljica Doma Jasmina Radojčić potvrdivši kako je sve u Domu pod kontrolom, a vjeruje da će tako i ostati. No, za to je potrebna i suradnja svih korisnika.

FOTO: BBŽ

-Ja sam ih stvarno molila za razumijevanje, otišla sam za vrijeme ručka do njih, razgovaramo u hodnicima, neprestano im pojašnjavamo da je to sve zbog njih, da ih moramo zaštititi, Jer zaista se moramo pridržavati svih tih naputaka i mjera da bismo spriječili da se nešto loše dogodi – svjesna je opasnosti Radojčić.

Ukoliko netko od korisnika dobije temperaturu, Radojčić je potvrdila kako se ta osoba stavlja odmah u izolaciju, a osoba se vraća u kolektiv tek kada se pokaže kako je riječ o običnoj prehladi. Sve su poduzeli kako se u njihovu ustanovu ne bi uvukao virus, radnici nose maske, kontrolira se unos robe u dom, kao i hitni izlasci poput onih liječnicima.

-Moramo prevladati svi zajedno tih nekoliko dana, tjedana ili koliko će već biti potrebno dok opasnost ne prođe – kazala je Radojčić koja je zadovoljna svim preventivnim mjerama u Domu za starije. No, svjesna je kako neće potpuno odahnuti dok sve ovo ne bude iz njih. Naime, teško je mirno spavati jer postoji uvijek mogućnost da netko od zaposlenika ne donese zarazu u ustanovu izvana, ili sami korisnici koji primjerice moraju kod liječnika.

-Svi se strogo pridržavamo pravila, dezinficiramo ruke, brišemo noge, otvoren je samo jedan ulaz u zgradu, koriste se maske i rukavice u radu s korisnicima, uglavnom sve smo poduzeli kako naši stari i osjetljivi ne bi došli u opasnost – zaključila je Radojčić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!