MJERE U KOPRIVNICI Roditelji, kontrolirajte djecu na igralištima!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Na sjednici Stožera civilne zaštite grada Koprivnice doneseni su sljedeći zaključci:

  1. Pomoć starijim osobama provodi se isključivo prema uputama Gradskog društva Crvenog križa.
  2. Ugostitelji su dužni ukloniti stolice s terasa radi sprječavanja okupljanja građana.
  3. Trgovine su dužne osigurati provođenje stroge mjere bliskog kontakta korisnika od dva (2) metra u zatvorenom i jedan (1) metar na otvorenom prostoru.
  4. Roditelji moraju kontrolirati odlazak djece na igrališta i druge prostore gdje se okupljaju pridržavajući se strogih mjera izbjegavanja bliskog kontakta.
  5. Komunalno redarstvo Grada Koprivnice, nadležne inspekcijske službe i nadležne službe Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, svatko u okviru svoje nadležnosti, provodit će nadzor nad provođenjem mjera iz ove Odluke i Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnim djelatnostima i održavanja sportskih i kulturnih događanja.
  6. Za prekršitelje donesenih zaključaka predviđene su novčane kazne

Mole se građani i gospodarski subjekti da se pridržavaju mjera navedenih u Zaključku Stožera civilne zaštite te mjera iz Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada trgovina, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 19. ožujka 2020.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!