PREOKRET U KRETEXU Zaustavili proizvodnju svega osim zaštitnih maski

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Ugostitelji i brojni obrtnici zatvorili su svoja vrata, a zabranjen je i prilaz dječjim igralištima. No, ono što nije zabranjeno je solidarnost i pomoć koju možemo pružiti jedni drugima. To su jako brzo shvatili i čelnici tvrtke Kretex iz Garešničkog Brestovca koji su uz svoje uobičajeno šivanje dječje odjeće, prionuli šivanju onoga što je ovih dana najpotrebnije – zaštitnih maski za lice. Kako je došlo do te ideje, kazao je direktor tvrtke Boro Kretić.

-Dobili smo upit iz bjelovarskog Doma zdravlja možemo li krenuti u proizvodnju. Krenuli smo odmah s tim. Obustavili smo ostatak proizvodnje te počeli proizvoditi isključivo maske – kaže Kretić.

Upita je toliko da još uvijek ne uspijevaju snabdijevati sve svoje trgovine koje imaju, što im je jedan od ciljeva u narednim danima. Osim u Bjelovaru, Kretex ima prodavaonice dječjom opremom u Čakovcu, Daruvaru, Karlovcu, Sisku, Kutini i Požegi. Upiti im stižu većinom od domova zdravlja, ljekarni, ali i građana iz cijele Hrvatske.

-Mi bismo, naravno, radije radili oni to inače radimo, ali s obzirom na situaciju u Hrvatskoj i svijetu, drago nam je što uopće možemo bilo što raditi i pomoći drugima – kaže naš sugovornik.

Kretić je zaključio kako u ovom trenutku nisu bitni prihod i zarada, pa stoga velik broj sašivenih maski bude i doniran.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!