UVOĐENJE REDA NA TRŽNICU Od sutra na placu vrijede nova pravila!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Stože mjere od sutra će se provoditi i na bjelovarskoj Gradskoj tržnici, poručio je putem svog Facebook profila bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. S obzirom da je ondje i danas vladala velika gužva, a ljudi se očigledno nisu pridržavali uputa Stožera civilne zaštite s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa, ponašanje građana do daljnjeg će kontrolirati gradske te službe Komunalca.

-I dalje nema koronavirusa u Bjelovaru, ali moramo biti spremni na sve izazove i donijeti pravodobne i odlučne odluke. Od sutra će Komunalac sa našim komunalnim redarima na tržnici početi uvoditi stroži red i epidemiološke mjere jer je očito da dosadašnja upozorenja nisu imala učinka. Svi prodavači poštovat će propisane mjere, imat će zaštitne maske i rukavice, bit će udaljeni jedni od drugih, a kupci će se moći zadržati samo toliko koliko je potrebno da kupe svježe namirnice. Ovo što se danas događalo na tržnici nije bilo odgovorno od nekih pojedinaca – poručio je Hrebak koji je još jednom pozvao ljude na odgovorno ponašanje.

Riječ je samo u jednoj u nizu mjera koje posljednjih dana provodi gradski Stožer civilne zaštite. Nakon dječjih, danas su zatvorena i nogometna igrališta te park za rekreaciju Borik, a sve javne službe, poput vatrogasaca i komunalnih redara, stavljene su na raspolaganje policiji.

-Pohvala policiji i županijskom te gradskom stožeru za promptne reakcije i svim građanima koji mi dojavljuju putem FB o svim anomalijama koje redovno prosljeđujem nadležnim službama na znanje i eventualno postupanje i sankcioniranje – kazao je Hrebak, uz poruku svim građanima koji to mogu da ostanu doma.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!