DARUVARSKE TOPLICE Zbog novih mjera moguće financijske posljedice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Sve radikalne mjere zbog posljedice Covida-19 provode i Daruvarske toplice. Na svom kriznom stožeru dogovorili su stroži režim rada uz sve ostale preventive mjere koje su morali poduzeti. Ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, Mira Zakora, kaže da su djelatnici uglavnom poslani na godišnji odmor i to oni koji imaju neiskorišteni odmor od prošle godine te oni koji imaju djecu u školama i vrtićima. Otkriva i kako će u narednom razdoblju bolnica poslovati.

FOTO: BBŽ

– Zatvorili smo sve ulaze osim ulaza u lječilišni hotel koji strogo nadziru naši zaposlenici. Svim pacijentima koji su u stacionaru ponovno se strogo zabranjuju posjete i samovoljno napuštanje specijalne bolnice – kaže Zakora.

Za vanjske korisnike, kaže ravnateljica, zatvorene su sve ambulantne terapije, wellness i fitness, zabranjeno je korištenje sportske dvorane, zatvoreni su ugostiteljski dijelovi te trgovina i suvenirnica. Zakora je zabrinuta i zbog financijske situacije jer oko 50 posto prihoda ostvaruju preko HZZO-a, a ostalih 50 posto prihoda kroz pružanje usluga zdravstvenog turizma.

– Naravno, zabrinuti smo jer ova bi izvanredna situacija mogla potrajati, a financijske posljedice ovog se trenutka ne mogu prognozirati. Nedostajat će prihoda, pogotovo što su sada ugovoreni poslovi, turistički aranžmani i ostalo, otkazani unaprijed dva mjeseca – rekla je Zakora.

Zakora ističe da bolnica radi te u potpunosti pruža medicinsku rehabilitaciju i to na prvom mjestu djeci, mladima i akutnim bolesnicima. Pacijenti koji ulaze u bolnicu moraju proći strogu prethodnu kontrolu. Inače, Daruvarske toplice imaju 250 zaposlenih ljudi od kojih je 90 zdravstvenih, a 160 nezdravstvenih djelatnika. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!