ZA SVAKU POHVALU Marijo Puškarić godinama donira hranu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ministarstvo poljoprivrede je najavilo osnivanje banke hrane kako bi unaprijedilo sustav doniranja hrane, ali i kako bi potaknulo građane da više doniraju. Na to ne treba poticati garešničkog poljoprivrednika Marija Puškarića koji donira krumpir i crveni luk sa svog gospodarstva. Za njega to nije bila teška odluka.
– Na neki način to je najmanje što mogu učiniti za svoju lokalnu zajednicu. I samom mi je u životu znalo biti jako teško i možda upravo zato imam izražen osjećaj da treba pomoći – kaže Puškarić.

Puškarić pomaže posljednje tri godine u suradnji s garešničkom umirovljeničkom udrugom. On s radnicima na gospodarstvu odvoji količine krumpira i crvenog luka, zapakira ih i doveze do mjesta podjele, a o samoj podjeli onima kojima je takva pomoć potrebna brine udruga.
– Nije toliko teško donirati, puno mi je teže organizirati podjelu za potrebite – kaže Puškarić.
Iako organizacijski to nije uvijek lako, Puškarić od doniranja ne odustaje jer za njega je stvar jednostavna. – Stvar je dobre volje, ako netko nešto želi učiniti onda će to i učiniti, ako ne želi uvijek će naći neki razlog – ističe Puškarić.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!