NOVI REŽIM KRETANJA Evo tko i u kojem slučaju može izdati propusnicu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jučer je na snagu stupila nova odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite kojom je zabranjeno napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka. Zabrana se ne odnosi na kretanje nužno za opskrbu hranom, namirnicama i ostalim potrepštinama, zatim na dnevne migracije zaposlenih u zdravstvenim i veterinarskim službama, dostavi lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe, izvješćivanje javnosti, stanovnika koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb, te kretanje iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama. Putovati smiju i oni koji moraju na posao koji se ne može obavljati od kuće te žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19.

Prilikom ulaska i izlaska iz mjesta prebivališta mora se posjedovati valjana propusnica koju izdaju, ovjeravaju i potpisuju liječnici ukoliko je riječ o zdravstvenoj skrbi, poslodavci ukoliko je riječ o kretanju vezanom za obavljanje posla, te stožeri civilne zaštite općina i gradova ukoliko je riječ o kretanju kako bi se skrbilo za starije, nemoće ili djecu. Uz posjedovanje propusnice potrebno se pridržavati mjera socijalnog distanciranja i ne zadržavanja na javnim prostorima.
Grad Bjelovar putem svoje službene stranice obavijestio je građane što je sve potrebno za dobivanje propusnice i u kojem vremenu je mogu dobiti.
-Za dobivanje propusnica koju izdaje gradski stožer civilne zaštite potrebni su sljedeći podaci: ime i prezime osobe koja dobiva propusnicu, adresa s osobne iskaznice, OIB, razlog zbog kojeg se traži odobrenje, ime i prezime osobe kojoj se pomaže, srodstvo, dob i adresa, vrijeme, odnosno datumi (od kad do kad) za koje se traži propusnica. Napominjemo da razlozi moraju biti opravdani. Zahtjevi se zaprimaju od 8 do 13 sati na mail vberjavec@bjelovar.hr. Svi zahtjevi zaprimljeni do 10 sati moći će se dobiti isti dan mailom, što je potrebno napomenuti prilikom davanja zahtjeva za propusnicu. Ukoliko ih želite osobno podići to možete učiniti na porti Gradske uprave od 13 – 17 sati, ako su zahtjevi predani do 10 sati. Naknadno pristigli zahtjevi bit će obrađeni tek sutradan – stoji u obavijesti Grada Bjelovara.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!