NEJASNOĆE Građani zbunjeni jer ne znaju kako do svojih posjeda izvan grada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarski stožer civilne zaštite posljednja dva dana zatrpan je administracijom oko izdavanja propusnica. Predsjednica Valna Bastijančić Erjavec pojasnila je s kojim se nejasnoćama građani najviše bore.
-Ne izdajemo potvrde za odlazak u kupovinu. Dakle, svi naši građani mogu unutar granica Bjelovara pronaći sve male i velike trgovine u kojima mogu nabaviti sve potrepštine. Nema, stoga potrebe da zbog kupovine žele ići u drugi grad. A propusnica im, ponavljam, nije potrebna za kretanje unutar administrativnog djelovanja Bjelovara – istaknula je Bastijančić Erjavec, još jednom zamolivši građane da ne izlaze van ukoliko nemaju valjan razlog za to. Ponovila je u kojim slučajevima gradski stožer izdaje propusnice.
Foto Facebook Grad Bjelovar, Valna Bastijančić Erjavec
-U slučajevima zaista neophodne potrebe i brige za starije i nemoćne ili djecu – naglasila je predsjednica gradskog stožera civilne zaštite. Ujedno je priznala kako su posljednjih dana uistinu zatrpani administracijom za koju nisu nimalo bili spremni. Snalaze se na sve moguće načine ne bi li zadovoljili sve potrebe svojih građana pa stoga apeliraju na sve da se dobro informiraju prije nego zovu ili šalju mailove sa zahtjevima na koje im ne mogu pozitivno odgovoriti.
Također im se obraća velik broj poljoprivrednika jer ne znaju tko izdaje propusnice za sve one koji imaju OPG-ove ili stoku izvan granica Grada Bjelovara. Bastijačnić Erjavec apelira i na njih.
-Takve propusnice Grad, odnosno gradski stožer cilvilne zaštite nema ovlasti izdati – upozorava predsjednica i ističe kako svi koji se nađu u takvoj situaciji mogu iskoristiti već postojeći dokument koji imaju.
-Svi koji imaju registriranu proizvodnju bilo bilja, bilo životinja, imaju zelenu karticu koju su dobili pri registraciji. S tim zelenim karticama ljudi smiju otići do svojih posjeda. Taj sam podatak saznala od veterinarskog inspektora pa je informacija pouzdana. Isto tako, svi oni koji moraju putovati u drugi grad zbog liječenja, za propusnicu se moraju obratiti svom liječniku opće prakse. On će im izdati pravovaljanu propusnicu, baš kao i dozvolu za kretanje za pratnju, ukoliko liječnik odluči da je pacijentu pratnja neophodna. Ne Grad, ne gradski stožer – apelira Bastijančić Erjavec još jednom na građane da ne traže propusnice koji im gradski stožer nema ovlasti izdati. Zaključila je još kako je važno znati da se propusnice izdaju od – do. To konkretno znači kako primjerice, smiju izdati propusnicu na duži vremenski rok, ukoliko sami procijene da neka osoba mora redovito putovati u drugi grad kako bi brinula o starijim i nemoćnim osobama ili djeci.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!