OSTANI DOMA Na području KKŽ jučer zatečene 52 osobe bez važeće propusnice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Policijski službenici PU Koprivničko-križevačke izvršili su kontrolu 827 propusnica, pri čemu su 52 osobe vraćene u mjesto svojeg boravišta, izvijestio je na današnjoj konferenciji za medije načelnik PU Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac. Načelnica Stožera civilne zaštite grada Koprivnice Ksenija Ostriž je kazala kako je tijekom jučerašnjeg dana bilo preko 450 zahtjeva za izdavanjem propusnica od kojih je većina bila neopravdana. Apelirala je na građane da se javljaju s racionalnim i opravdanim zahtjevima te pozvala sve da se pridržavaju svih mjera i uputa.

Građani uglavnom poštuju ostale odredbe nacionalnog Stožera civilne zaštite, a stanjem je zadovoljan u načelnik županijskog Stožera Ratimir Ljubić

-Apelirali smo na poslodavce i lokalne stožere civilne zaštite da se strogo pridržavaju uputa o provedbi odluke o zabrani napuštanja prebivališta  te da racionalno izdaju propusnice. Ponavljam,  smisao ove mjere je da se što više ograniči kretanje i spriječi širenje zaraze.  Ostanite u svojim domovima te se pridržavajte svih uputa i ne tražite propusnice, osima ako one uistinu nisu nužne – kazao je Ljubić.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla napomenula je kako je epidemiološka situacija na području županije i dalje dobra te da je hospitalizirana  osoba s koronavirusom  dobrog zdravstvenog stanja. Dodala je kako je pod zdravstvenim nadzorom 41 osoba koje su imale kontakte s oboljelim osobama, no one nisu razvile nikakve simptome i zdrave su, a neke od njih izlaze iz samoizolacije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!