DRAMA U HITNOJ Ženu porodili u vozilu i odmah poslali na testiranje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZAGREB – Prava draga događala se noćas u jednom vozilu Hitne pomoći s vrbovečkog područja. Naime, na poziv dispečera, tim hitne medicine Zagrebačke županije iz Ispostave Vrbovec noćas u 22:40 sati je upućen na intervenciju kod trudnice kojoj je pukao vodenjak.

Ekipa hitne koju su činili doktorica Kristina Vučemilo, medicinski tehničar Goran Tvorić te vozač Marko Rožić, doznali su kako trudnica već dva tjedna kašlje, a u trenutku pregleda imala je i povišenu temperaturu.

Epidemiološki nije bila u bliskom socijalnom kontaktu s ljudima sumnjivim na COVID-19, a zadnji izlazak iz kuće je bio redovna kontrola kod ginekologa. Medicinski tim Zagrebačke županije krenuo je prema KB Merkur, uz najavu da je porod u tijeku. Tim KB Merkur je spremno dočekao vozilo ispred bolnice na čelu s dr.med. Miom Buršić, specijalizanticom ginekologije.

Zdrava djevojčica je rođena u 23:15 sati u vozilu hitne medicinske službe ispred same bolnice, a tim KB Merkur odmah je preuzeo novorođenče.

S obzirom na febrilitet i kašalj kao suspektne simptome, majka je prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na COVID-19, a kako ni tim Hitne nije bio obučen u zaštitna odijela, nakon predaje majke i djeteta u KB Merkur u dogovoru s epidemiologom u izolaciji su čekali rezultate brisa na COVID-19.

Na kraju je priča sretno završila – majka je negativna na COVID-19, ona i beba se uspješno oporavljaju u KB Merkur, a tim hitne medicine Zagrebačke županije od sutra je ponovno u smjeni.

Iskrene čestitke upućujemo obitelji curice i zahvaljujemo se timu medicinske službe Zagrebačke županije Kristini, Goranu i Marku, kao i cijelom timu KB Merkur na odlično odrađenom poslu!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!