ODVOZ OTPADA Zbog izloženosti radnika, slijede prilagodbe u radu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Djelatnost koja ni u sadašnjoj situaciji ne može stati je odvoz otpada jer njegovo bi gomilanje stvorilo dodatne probleme. Ni na bjelovarskom području se dinamika stoga neće mijenjati, potvrdio je direktor Komunalca, Ivan Ivančić.
– Svi poslovi koji su vezani uz odvoz otpada na području grada Bjelovara, ali i osam susjednih općina, za sada ostaju prema uobičajenom rasporedu. Izvanredne akcije koje su se obično organizirale subotom, u planu su 4. i 18. travnja za odvoz granja, no o tome ćemo još građane obavijestiti – kaže Ivančić.
Ivan Ivančić, direktor Komunalca
Nastojat će, dodaje Ivančić, i njih održati, a dođe li do promjene građani će o tome biti informirani. Uz osiguravanje redovitog odvoza otpada u Komunalcu moraju misliti i na sigurnost radnika koji su izloženija skupina. Nastoje im osigurati dovoljno maski i rukavica, ali je problem što je u cijeloj zemlji potražnja velika. Uz to su uveli nov način rada koji je zbog korona virusa i preporučen.
– Formirali smo A i B timove od kojih je jedan doma u samoizolaciji. Tim koji je doma čeka upute o tome koliko bude potrebe da zamjene ekipu koja trenutno obavlja poslove na terenu – rekao je Ivančić.
Tek ako s posla izostane veći broj djelatnika će se obim poslova smanjiti, ali će se, ističe Ivančić, smanjivati primjerice odvoz papira i plastike s kućnog praga. Sada sve ide prema planu i promjena u rasporedu odvoza nema.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!