SVE SPREMNO Sutra se otvara bjelovarska tržnica, uz iznimno stroga pravila za kupce i prodavače

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

-Sutra, 8. travnja, u 8 sati otvorit će se Gradska tržnica Bjelovar. Važno je napomenuti kako će biti zadovoljeni svi sigurnosni uvjeti što je najvažnije za građane – izvijestili su iz bjelovarske Gradske uprave, otkrivajući i detaljni plan za funkcioniranje “trbuha grada” u narednom razdoblju.

U skladu  mjerama Stožera civilne zaštite, tržnica će imati samo jedan ulaz i izlaz od strane Franjevačke ulice, kod trgovine Lonia, koji će biti ograđen montažnim ogradama, a prilikom ulaska, odnosno izlaska, provodit će se dezinfekcija ruku.  Na taj način, kontroliranim ulascima i izlascima, spriječit će se nastajanje gužve unutar same tržnice.

Ukupno 142 poljoprivredna gospodarstva na Gradskoj tržnici imaju ugovore o zakupu, a od sutra će biti raspoređeni u dva tima. Tim A prodavat će u srijedu i četvrtak, dok će tim B prodavati u petak i subotu.

-Tako bi na tržnici istovremeno bio najviše 71 prodavač, među kojima je propisan razmak od pet metara. Planirano je duž cijele tržnice puštati po 50 kupaca istovremeno. Također, bit će uspostavljen tzv. kružni tok tako da ni u jednom trenutku ne dolazi do fizičkog kontakta, a postojat  će i oznake za kretanje kupaca. Zaposlenici tvrtke Komunalac d.o.o., unutar prostora tržnice, sprječavat će duže zadržavanje kupaca te će osiguravati poštivanje propisanoga razmaka, dok će ulaze i izlaze kontrolirati članovi Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Grada Bjelovara – poručuju iz Grada.

Sutra se otvara i mliječna tržnica, odnosno zatvoreni klimatizirani objekt u kojemu će devet prodavača biti raspoređeno unutar 220 m2 te će, također u kontroliranim uvjetima, prodavati svoje proizvode. Građanima je od sutra dostupno i voće i povrće putem kamionske prodaje iz vozila u Ulici Brune Bušića.

Nakon uskrsnih blagdana planira se nastaviti u istom rasporedu za sve vrijeme trajanja protuepidemijskih mjera, naglasio je Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika Bjelovara koji je pohvalio tvrtku Komunalac d.o.o. na visoko postavljenim standardima zaštite, gradski Stožer na čelu sa zamjenicom Valnom Bastijančić Erjavec te županijski Stožer koji vodi dožupan Neven Alić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!