LOŠ DAN Potvrđen još jedan slučaj zaraze koronavirusom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđen je još jedan slučaj zaraze koronavirusom, čime je ukupni broj zaraženih porastao na 20, potvrdio je županijski Stožer civilne zaštite. Osoba s pozitivnim nalazom dobrog je zdravstvenog stanja, nalazi se na liječenju i pod epidemiološkim nadzorom u kućnoj samoizolaciji, isto kao i svi bliski kontakti koji su bili u doticaju s oboljelom osobom.

Tijekom posljednja 24 sata izvršena je opsežna epidemiološka obrada svih kontakata koje su bile u doticaju s tri osobe kojima je jučerašnjim testiranjem potvrđena COVID-19 infekcija. Obrađenim kontaktima sukladno protokolima su propisane mjere samoizolacije.  Trenutno je na području Koprivničko-križevačke županije mjerom samoizolacije obuhvaćeno ukupno 60 osoba iz kategorije primarnih kontakata osoba pozitivnih na koronavirus.

Zdravstveni sustav Koprivničko-križevačke županije funkcionira bez poteškoća, a iz koprivničke bolnice danas su u dvotjednu kućnu samoizolacije otpuštene i dvije pacijentice koje više ne pokazuju simptome oboljenja uzrokovanog koronavirusom.

-S obzirom da se nalazimo u Velikom tjednu te je zbog toga očekivana povećana aktivnost građana, Stožer upućuje molbu svim građanima da ostanu u svojim domovima te se ne okupljaju ispred ili unutar vjerskih objekata već da poštuju smjernice Hrvatske biskupske konferencije te zagrebačkog nadbiskupa i kardinala Josip Bozanića koje govore kako se do daljnjega liturgijska slavlja  i obredi održavaju bez prisustva vjernika. Stožer će uputiti i dopis župama na području Koprivničko-križevačke županije kojim će još jednom podsjetiti na ove smjernice, a u cilju zaštite zdravlja stanovnika – poručuju iz Stožera.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!