OTVORENA TRŽNICA Prodavače i kupce može se nabrojiti na prste

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jutros u 8 sati otvorena je bjelovarska Gradska tržnica. Proizvode na tezge danas je postavilo svega nekoliko prodavača jer se većina, kažu u Komunalcu, nije stigla pripremiti za otvorenje. No, u Gradu i gradskom komunalnom poduzeću, koje upravlja tržnicom, vjeruju kako će već sutra biti više i prodavača i kupaca.

Podsjetimo, nacionalni Stožer civilne zaštite dozvolio je ponovno otvaranje tržnica, ali pod strogim uvjetima. Tako i na ulazu na bjelovarski plac od ranog jutra stoje zaštitari koji paze da kupci koji ulaze u ograđeni prostor prije ulaska dezinficiraju ruke. Ograničen je i broj prodavača i kupaca na tržnici.

-Ukupno 142 poljoprivredna gospodarstva na Gradskoj tržnici imaju ugovore o zakupu, a od sutra će biti raspoređeni u dva tima. Tim A prodavat će u srijedu i četvrtak, dok će tim B prodavati u petak i subotu.Tako bi na tržnici istovremeno bio najviše 71 prodavač među kojima je propisan razmak od pet metara. Planirano je duž cijele tržnice puštati po 50 kupaca istovremeno. Također, bit će uspostavljen tzv. kružni tok tako da ni u jednom trenutku ne dolazi do fizičkog kontakta, a postojat  će i oznake za kretanje kupaca. Zaposlenici tvrtke Komunalac d.o.o., unutar prostora tržnice, sprječavat će duže zadržavanje kupaca te će osiguravati poštivanje propisanoga razmaka, dok će ulaze i izlaze kontrolirati članovi Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Grada Bjelovara – izvijestili su jučer iz Grada Bjelovara.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!