NEMA VIŠE PRAŠINE Završena prometnica Imsovac-Kreštelovac

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA/DEŽANOVAC – Na području Općina Dežanovac i Končanica radi se punom parom i to na realizaciji projekta kojeg su tamošnji žitelji dugi niz godina s nestrpljenjem čekali. Riječ je o asfaltiranju lokalne prometnice Imsovac – Kreštelovac. Dionica je duga gotovo 1600 metara i spaja dvije spomenute općine. Detalje oko financiranja je pojasnio načelnik Općine Konačnica Zlatko Bakunić.

– Od toga tisuću metara otpada na području Općine Končanica, a 500 metara na području Općine Dežanovac. Projekt sufinanciramo s 50 posto, a 50 posto sufinancira  Županijska uprava za ceste. Isto tako, Općina Dežanovac i ŽUC sufinanciraju svaki po 50 posto iznosa – kaže Bakunić.

Radove izvode “Ceste Bjelovar” a ukupan iznos investicije je 1,3 milijuna kuna s PDV-om. Za realizaciju ovog projekta lobirao je i dožupan Saša Lukić.

– Projekt je konačno gotov, a ovom se prilikom zahvaljujemo se i ŽUC-u. Početkom godine ti su nam radovi bili prvi, a s ponosom možemo reći da radovi danas završavaju – rekao je Bakunić.

Žiteljima Imsovca i Kreštelovca asfalt će donijeti poboljšanje osnovnih životnih uvjeta, olakšat će im svakodnevne odlaske na posao, na svoje proizvodne parcele i u nabavku. Prašina u kojoj su do danas živjeli će napokon otići u povijest. (M. Čapo)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!