NOVI DETALJI Zaražena unuka pozitivnog 88-godišnjaka iz Garešnice, zabilježena zaraza nakon 19 dana izolacije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jutros je potvrđen novi, deveti slučaj zaraze koronavirusom na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Kako doznajemo od ravnatelja Opće bolnice Bjelovar Alija Alloucha, riječ je o unuci 88-godišnjaka s garešničkog područja, kod kojeg je zaraza potvrđena ranije.

-Jučer smo iz bjelovarske bolnice na testiranje poslali 17 uzoraka, a za deset su stigli rezultati, od kojih je jedan bio pozitivan. Zaražena osoba inače živi na području Zagreba, ali zbog situacije s nedavnim potresom, privremeno se nalazi kod rodbine u Garešnici – kaže dr. Allouch.

Trenutno se u bjelovarskoj bolnici na liječenju nalazi samo jedna osoba, upravo djed novozaražene, jedna je osoba prošli tjedna prebačena u Zagreb, dok se ostali oboljeli nalaze na kućnom liječenju.

-Prema posljednjim informacijama, osoba koju smo prošlog tjedna uputili na liječenje u Zagreb se osjeća bolje i prebačena je iz jedinice intenzivnog liječenja na odjel – kaže ravnatelj.

Dr. Allouch je potvrdio i kako je kod jednog od pacijenata s područja Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđena nakon čak 19 dana samoizolacije. Kaže, to nije neuobičajeno,

-Vrijeme inkubacije ne mora striktno trajati 14 dana. Točnije, prosjek je 14 dana, ali može proći i duže vremena do pojave prvih simptoma – tumači dr. Allouch.

Ravnatelj bolnice napominje kako je situacija na području Bjelovarsko-bilogorske županije još uvijek zadovoljavajuća, no napominje kako se nikako ne smijemo opustiti.

-Još jednom apeliram na naše sugrađane da se pridržavaju pravila struke i Stožera civilne zaštite. Znamo da dolazi Uskrs, da ljudima imaju puno đelja, ali molimo ih još jednom da budu oprezni. Osobni kontakti trebaju biti svedeni na minimum. Samo socijalna distanca, ostanak kod kuće i održavanje higijene mogu dati ploda u borbi protiv virusa za koji nemamo lijeka ni cjepiva – podsjeća dr. Allouch.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!