OBRTNICI HUMANITARCI Paketi za djecu iz udomiteljskih obitelji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarski obrtnici pokrenuli su još jednu hvalevrijednu akciju. Za djecu iz udomiteljskih obitelji osigurani su poklon paketi, a danas su oni i predani Centru za socijalnu skrb. No, ovo je samo jedna u nizu akcija koju su u ovim kriznim vremenima obrtnici odlučili pokrenuti. Tako je preko Crvenog križa potrebitima podijeljeno 100 porcija ćevapa te 100 porcija kolača, a isto tako, bjelovarskoj udruzi Iris darovali su 1500 kuna – što su sredstva od Hrvatske obrtničke komore upućena na Obrtničku komoru Bjelovar.
– U današnjoj akciji darujemo djecu koja su smještena u udomiteljskim obiteljima. S obzirom na to da je trenutno vrijeme kada ne smiju van, smatrali smo da je to jedna naša gesta koja je prepoznata od Centra za socijalnu skrb i zato im na tome hvala. Radi se o 16 paketa koji su napravljeni shodno dječjem uzrastu – rekla je predsjednica Udruženja obrtnika Bjelovar, Gabrijela Marija Patačko.
Radi se o djeci od godinu i pol pa do 16 godina. Tako su najmlađi dobili pelene i kašice dok su oni nešto stariji dobili slatkiše.

– Djeca u ovo vrijeme uobičajeno primaju darove iz drugih donacija, ali zbog trenutne epidemije, one se ove godine nisu mogle redovno odvijati. Tako da je ovo zapravo iznenađenje i za nas, ali i za njih i sigurno će im biti jako drago – kaže Jasna Barić uz bjelovarskog Centra za socijalnu skrb.
U ovoj hvalevrijednoj akciji sudjelovao je i Grad Bjelovar.
– Izuzetno mi je drago što zajedno s Udruženjem obrtnika sudjelujemo u ovakvim humanitarnim akcijama, posebno u ovim teškim vremenima koja su nas zadesila i u kojima svi moramo biti dodatno oprezni. Jednostavno rečeno, dobro je činiti dobro – rekao je zamjenik gradonačelnika, Igor Brajdić.
A bjelovarski obrtnici dobro će nastaviti činiti i dalje jer, kaže Patačko, još će biti humanitarnih akcija. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!