MARATON LAĐA Argonauti i Šumari u pokoravanju Neretve

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ni korona ne može zaustaviti neretvanski Maraton lađa, a ni Bjelovarčane. Još jednom će zaveslati Šumari koji su unatoč dvomjesečnoj prisilnoj pauzi od treninga uspjeli zapeti još više, još snažnije i svaki odraditi 40 vodenih treninga, kaže nam Hrvoje Zeman.
-Moram reći da smo u odnosu na prijašnje godine povećali intenzitet i broj treninga za 10-20 posto zato što imamo predosjećaj, stalno smo zadnjih godina oko šestog, sedmog, osmog mjesta, a konkurencija je sve jače – kaže Zeman.
FOTO: FACEBOOK ARGONAUTI
Nadaju se Šumari da će ove godine ući u borbu za Domagojev štit iako to neće biti lako. Konkurencija, kaže Zeman, nikada nije bila jača, a oni su s prosjekom godina od 40 možda i najstarija ekipa. Velike ambicije imaju Argonauti koji su morali pomaknuti plan preveslavanja Jadrana, pa će 14. put zaveslati na Maratonu lađa. Trenirali su cijelu zimu, spremni su i gladni uspjeha, otkriva Tomislav Smrček.
-Idemo dolje ponovno s ambicijama osvajanja…..u najmanju ruku osvajanja jedne od medalja – najavljuje Smrček.
Argonauti i ove godine idu s dvije ekipe. To je financijski zahtjevno, pa sve koji žele pozivaju da im pomognu, a sve informacije mogu pronaći na njihovoj Facebook stranici. Posebno je to bitno zbog druge ekipe koja je, ističe Smrček, zalog za budućnost.
-To su sve mahom dečki koji su u srednjoj školi ili su nedavno izašli iz srednje škole, znači mladi. Super su odradili trening i bilo bi mi žao da ne odemo s te dvije ekipe na maraton – kaže Smrček.
Ako će sve ići po planu tri bjelovarske muške lađarske ekipe će četvrtog kolovoza zaveslati na brzincu, a osmog osmog na glavnoj trci.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!