SPARTE ČETVRTE Za drugo mjesto borile su se gotovo 7 kilometara!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iskreno, malo smo ostale u šoku jer bila je to najbrža utrka do sada na Neretvi – tako je kapetanica bjelovarske veslačke udruge Sparta Ana Futać opisala jučerašnji, sedmi po redu ženski lađarski Maraton koji se veslao od Metkovića do Opuzena, i to 9 i pol kilometara. No, razočarenja nema jer ostvareno četvrto mjesto njihov je najbolji dosadašnji rezultat. Za štit kneza Domagoja ukupno se borilo deset veslačkih ekipa, a za prvih pet borba je bila napeta i gusta, kaže Futać.
– Prvih pet ekipa bilo je u 52 minute što je do sada neviđeno. Mi smo bile ravnopravne za drugo mjesto jer tri ekipe, uključujući nas, za to drugo mjesto borile su se cijelo vrijeme, čak nekih šest do sedam kilometara – rekla je Futać.
U jednom trenutku, kaže Futać, uspjele su se izboriti za drugo mjesto, a zvuk navijača nosio ih je cijelim putem. Podrške nije nedostajalo niti od samog trenera Nikice Ljubeka.
– I trener nam je rekao da nije bilo greške, ali jednostavno na kraju nije bilo te završne sreće i završile smo s “drvenom medaljom”. No, mi stvarno nismo nezadovoljne jer kada usporedimo naše uvjete i uvjete cura koje doslovce izađu iz kuća i već su na lađi dok se mi vozimo po sat vremena do Šoderice ili Paljevina, onda itekako imamo na što biti ponosne – kaže Futać.
Spartanke su osjetile i manjak priprema koje im je prouzročio koronavirus jer velik broj lađarica radi na pozicijama gdje međusoban kontakt nije bio moguć sve do 20. svibnja. No, iako je njihova utrka gotova, ona muška tek slijedi. Futać zato poziva sve da sutra budu uz Argonaute i Šumare koji su, kaže, za Spartanke ostavili glasnice i srce te im zato treba uzvratiti istom mjerom. (D. Aleksić)
 

PODIJELI S PRIJATELJIMA!